Android: Η σημασία των συχνών updates και η δέσμευση της Google

Ορισμένα updates γνωρίζουν καθυστερήσεις, οι οποίες μπορούν να αποβούν καταλυτικές σε ζητήματα ασφαλείας στις συσκευές Android. 

Android: Η σημασία των συχνών updates και η δέσμευση της Google

Το οικοσύστημα του Android συνεχώς επεκτείνεται, όπως και οι κίνδυνοι στον ψηφιακό κόσμο. Γι' αυτό είναι σημαντικό τα updates των Android συσκευών να έρχονται τακτικά και πλήρη. Η Google έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει τα κρίσιμα updates διαθέσιμα το συντομότερο, διαχωρίζοντας την πολιτική αναβάθμισης των συσκευών σε δύο κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα μικρά πακέτα αναβάθμισης που έρχονται πιο συχνά με σκοπό τους την επιδιόρθωση σφαλμάτων και λοιπές εργασίες συντήρησης. Στην δεύτερη περιλαμβάνονται updates που καταπολεμούν σοβαρά bugs και κενά ασφαλείας, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνη που αργεί περισσότερο να γίνει διαθέσιμη στους Android χρήστες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, πέραν των αισθητικών αλλαγών, με τα updates στο Android εκμοντερνίζονται και οι ρυθμίσεις ή οι επιλογές που έχει ο κάθε χρήστης. Το αρνητικό ωστόσο είναι ότι οι αλλαγές αυτές δεν είναι πάντα εμφανείς και θα πρέπει κανείς να γνωρίζει τις νέες δυνατότητες της συσκευής του.

Από εκεί και πέρα, και άλλοι κατασκευαστές έχουν υποσχεθεί μια πιο συχνή αναβάθμιση του λογισμικού των συσκευών τους. Ωστόσο, επειδή κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθολικά, μερικά bugs μένουν αρκετά για μεγάλο διάστημα. Πάντως, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, ακόμα και αν στην παρούσα φάση δεν υπάρχει μια κοινή γραμμή για όλους.