Samsung: Χωρίς φορτιστή τα πακέτα των smartphones από το 2021;

Η Samsung, όπως και η Apple, ενδέχεται να πράξει το ίδιο, δηλαδή να μην συμπεριλάβει φορτιστή στο πακέτο των Galaxy S30. Το σκεπτικό της απόφασης.

Samsung: Χωρίς φορτιστή τα πακέτα των smartphones από το 2021;

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Apple θα κυκλοφορήσει τη νέα γενιά των iPhone 12 χωρίς να συμπεριλαμβάνει φορτιστή στο πακέτο, σε μια προσπάθεια να συμμετέχει στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία των χρηστών έσπευσε να χλευάσει την εταιρεία, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη που σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Νότια Κορέα και το ETNews, η Samsung ενδέχεται να πράξει το ίδιο από τις αρχές του 2021, δηλαδή να μην συμπεριλάβει φορτιστή στο πακέτο των Samsung Galaxy S30. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία, αλλά αξίζει να σημειώσουμε πως στο S20 Ultra δίνει στους χρήστες φορτιστή ισχύος 25W και πουλά ξεχωριστά σε τιμή περίπου €30 τον φορτιστή των 45W.

Σίγουρα η πρώτη αντίδραση σε μια τέτοια πρακτική είναι να χλευάσεις και να κατηγορήσεις τις εταιρείες πως βγάζουν από μύγα ξίγκι πουλώντας ξεχωριστά τους φορτιστές για συσκευές που κοστίζουν ήδη αρκετά χρήματα, παρόλα αυτά, υπάρχει η αντιπαράθεση ότι οι χρήστες έχουν ήδη στην κατοχή τους αρκετά ισχυρούς φορτιστές για να μην χρειάζονται καινούργιους.

Τόσο για την περίπτωση της Samsung, όσο και για αυτήν της Apple δεν υπάρχει κάτι επίσημο μέχρι στιγμής, γι’ αυτό ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Πηγή: techgear