PS5: Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις!

Το PS5 ξεπέρασε τα 50 εκατ. πωλήσεις, πουλά σε τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το Xbox Series X

PS5: Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις!

Η Sony έφτασε σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό ορόσημο σε ό,τι αφορά την πορεία του PlayStation 5, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει ξεπεράσει πλέον τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως από το Νοέμβριο του 2020, όταν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η τελευταία γενιά της παιχνιδοκονσόλας της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το PS5 σημείωσε μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις κατά την διάρκεια των εορτών και ειδικά την περίοδο της Black Friday, όταν και μειώθηκε η τιμή του στην πλειοψηφία των αγορών, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε και η νέα πιο λεπτή και ελαφριά έκδοση του.

Συγκριτικά με το PS4, το PS5 έφτασε στα 50 εκατομμύρια περίπου 1 εβδομάδα νωρίτερα και πιθανότατα θα τα είχε καταφέρει πολλούς μήνες νωρίτερα εάν δεν υπήρχαν τα σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή του λόγω της πανδημίας COVID19 τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του.

Αυτό που αξίζει αναφοράς είναι το γεγονός ότι το PS5 πουλά με ρυθμό 3 προς 1 σε σχέση με το Xbox Series X, ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι αναλυτές της αγοράς παρότι η Microsoft δεν αποκαλύπτει στοιχεία πωλήσεων για τις δικές της παιχνιδοκονσόλες.

Πηγή: techgear.gr