PS5: Ανοίγει το cloud streaming επίσημα και στην Ελλάδα

Στις 23 Οκτωβρίου 2023 θα είναι διαθέσιμο για την Ευρώπη και την Ελλάδα το cloud streaming παιχνιδιών του PS5 σε ανάλυση 4K.

PS5: Ανοίγει το cloud streaming επίσημα και στην Ελλάδα

Τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησαν οι δοκιμές της λειτουργίας cloud streaming παιχνιδιών του PS5 σε ανάλυση 4K με την βοήθεια επιλεγμένων χρηστών και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το ευρύτερο λανσάρισμα σε όλους τους συνδρομητές του πακέτου PS Plus Premium.

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα ότι η αρχή θα γίνει από την Ιαπωνία στις 17 Οκτωβρίου 2023, ενώ θα ακολουθήσει η Ευρώπη (σ.σ. προφανώς και η Ελλάδα) από τις 23 Οκτωβρίου 2023, ενώ οι ΗΠΑ και ο Καναδάς θα μπουν στο cloud παιχνίδι από τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμα λίγα παιχνίδια, όπως τα Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11 και Saints Row IV, ενώ γίνονται δοκιμές και με τα Hogwarts Legacy, The Witcher 3: Wild Hunt και The Callisto Protocol. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ωστόσο, ότι το cloud streaming υποστηρίζεται μόνο από το PS5.

Η Sony αποκαλύπτει, επίσης, ότι οι συνδρομητές PS Plus Premium θα μπορούν να streamάρουν παιχνίδια του PS5 (στο PS5) σε ανάλυση έως 4K HDR, θα απολαμβάνουν την ποιότητα ήχου της παιχνιδοκονσόλας (5.1, 7.1, Tempest 3D Audiotech) και θα έχουν την δυνατότητα λήψης screenshots και videos διάρκειας έως 3 λεπτών που θα μπορούν να αποθηκευτούν στη Media Gallery του PS5 και την αντίστοιχη της mobile εφαρμογής PS App.

Πηγή: techgear.gr