Το Assassin's Creed VR παιχνίδι αποκτά επίσημο υπότιτλο "Nexus"

Το Assassin's Creed VR μετονομάστηκε σε "Assassin's Creed Nexus VR" και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος για το Meta Quest. Η πλήρης αποκάλυψη θα γίνει στο Ubisoft Forward στις 12 Ιουνίου.

Το Assassin's Creed VR παιχνίδι αποκτά επίσημο υπότιτλο "Nexus"

Όπως ανακοινώθηκε στο Meta Quest Games Showcase, το Assassin's Creed Nexus VR είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς Assassin's Creed που μπορεί να παιχτεί στην εικονική πραγματικότητα. Το "Assassin's Creed Nexus" ανακοινώθηκε αρχικά σε ένα blog post το 2021 και ήταν το ένα από τα δύο VR παιχνίδια που ανακοίνωσε η Ubisoft ότι βρίσκονταν υπό ανάπτυξη για το Meta Quest, μαζί με το "Tom Clancy's Splinter Cell VR". Ωστόσο, φαίνεται ότι μόνο το Assassin's Creed Nexus VR θα δει κυκλοφορία, καθώς ο δημοσιογράφος του Axios, Stephen Totilo, ανέφερε πέρυσι ότι η Ubisoft ακύρωσε την ανάπτυξη του Splinter Cell VR (μαζί με άλλα τρία παιχνίδια).

Η Ubisoft επιβεβαίωσε προηγουμένως στην ανάρτηση στο blog από το 2021 ότι η Ubisoft Red Storm, μια θυγατρική που επικεντρώνεται σε παιχνίδια Tom Clancy όπως το The Division και το Rainbow Six Siege, θα αναλάβει την ηγεσία της ανάπτυξης του "Assassin's Creed Nexus" VR, με πρόσθετη υποστήριξη από τις Ubisoft Reflections, Ubisoft Dusseldorf και Ubisoft Mumbai.

Αν και η παρουσίαση της Meta δεν μοιράστηκε πολλά για το επερχόμενο έργο εκτός από το νέο όνομα, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα, καθώς επιβεβαίωσε ότι το Ubisoft Forward, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, θα προσφέρει μια πλήρη αποκάλυψη του "Assassin's Creed Nexus VR". Η Ubisoft ανακοίνωσε επίσης ότι το Forward θα είναι διαθέσιμο στην Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα και θα έχει αγγλικούς υπότιτλους για τους θεατές με ειδικές ανάγκες, ενώ όλα τα τρέιλερ του παιχνιδιού θα συνοδεύονται από υπότιτλους σε 14 γλώσσες.

Το Assassin's Creed Nexus VR είναι μόνο ένα από τα πολλά παιχνίδια Assassin's Creed που ετοιμάζει αυτή τη στιγμή η Ubisoft, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σε πρόσφατη έκθεση κερδών ότι σκοπεύει να εστιάσει αρκετά στο franchise μετά από μια "δύσκολη" χρονιά ζημιών και ελάχιστων κυκλοφοριών από τον εκδότη. Παράλληλα με το Nexus VR, υπάρχουν τέσσερα πρότζεκτς Assassin's Creed υπό ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του Assassin's Creed Mirage και ενός παιχνιδιού για κινητά.

Πηγή: gr.ign.com