Ετοιμαστείτε για πολύ περισσότερο Assassin's Creed – Η Ubisoft θα επικεντρωθεί στη σειρά

Μεταφέροντας σε αυτή εκατοντάδες ακόμη developers

Ετοιμαστείτε για πολύ περισσότερο Assassin's Creed – Η Ubisoft θα επικεντρωθεί στη σειρά

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατά 40% τον αριθμό των developers που εργάζονται στο Assassin's Creed franchise στο άμεσο μέλλον, μετά από μια χρονιά ρεκόρ για τη σειρά όσον αφορά τους ενεργούς χρήστες και τα έσοδα ανά παίκτη.

Συγκεκριμένα, η γαλλική publishing εταιρία αποκάλυψε στην ετήσια οικονομική της έκθεση ότι το Assassin's Creed Valhalla, η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά, ξεπέρασε τους προκατόχους του, τα Origins και Odyssey τόσο όσον αφορά τον αριθμό παικτών αλλά και όσον αφορά το engagement.

Συγκεκριμένα, το Assassin's Creed Valhalla έχει πλέον 44% περισσότερους παίκτες από το Assassin's Creed Origins και 19% περισσότερους από το Assassin's Creed Odyssey σε συγκρίσιμο χρονικό διάστημα από τις κυκλοφορίες τους, με σημαντικά υψηλότερα έσοδα ανά παίκτη.

Για να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία, η Ubisoft σχεδιάζει να «ρίξει» στο franchise περίπου 800 επιπλέον developers. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ήδη εργάζονται περίπου 2.000 άτομα για τα διάφορα υπό ανάπτυξη Assassin's Creed projects, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου Assassin's Creed: Mirage, το οποίο διαδραματίζεται στη Βαγδάτη και θα αποτελεί φόρο τιμής στο αρχικό παιχνίδι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές ότι η επέκταση της ομάδας των Assassin's Creed αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την "προοδευτική ανακατανομή πόρων". Πράγματι, οι περισσότερες από τις νέες προσλήψεις θα προέλθουν από άλλα projects της Ubisoft, καθώς η εταιρία σκοπεύει να στρέψει την προσοχή της στα μεγαλύτερα και πιο κερδοφόρα IPs της, εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και μιας σειράς κυκλοφοριών που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Για την ιστορία, πέρα από το Mirage, η Ubisoft εργάζεται και στο φιλόδοξο Assassin’s Creed Infinity, το οποίο θα φιλοξενήσει το Codename Red και το Codename Hexe. Παράλληλα, στις mobile πλατφόρμες θα έρθει το Codename Jade, ενώ υπό ανάπτυξη βρίσκεται και ένα VR spin-off.

Πηγή: Unboxholics.com