Counter-Strike 2: Χαμός στο internet με τις φήμες

Χαμός στο internet με τις φήμες για το Counter-Strike 2

Counter-Strike 2: Χαμός στο internet με τις φήμες

Εδώ και μερικές ημέρες το internet «βουίζει» από τις φήμες και τις εικασίες σχετικά με το Counter-Strike 2. Συγκεκριμένα, οι fans περιμένουν με ανυπομονησία κάποια ανακοίνωση από τη Valve σχετικά με το μέλλον του λατρεμένου ανταγωνιστικού παιχνιδιού. Για την ώρα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το λεγόμενο Counter-Strike 2 θα είναι κάποιο εντελώς νέο παιχνίδι ή μια ενημερωμένη έκδοση του CS:GO, αλλά το σίγουρο είναι πως η εταιρία κάτι ετοιμάζει, αφού νέα στοιχεία μόλις ανακαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με τον χρήστη Aquarius του Twitter, η Valve καταχώρησε πρόσφατα τέσσερα εμπορικά σήματα που σχετίζονται με το "Counter-Strike" και το "CS2". Τα trademarks καλύπτουν «λογισμικό βιντεοπαιχνιδιών, προγράμματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών, υπηρεσίες ψυχαγωγίας, διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, διαδικτυακά παιχνίδια υπολογιστών και διοργάνωση τουρνουά». Η ημερομηνία καταχώρησής τους είναι η 13η Μαρτίου 2023, η οποία συμπίπτει με την ίδια ημέρα που ο κώδικας της Source 2 μηχανής γραφικών μεταφέρθηκε στο pre-release branch του CS:GO.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, η Source 2 είναι η εσωτερική μηχανή γραφικών της Valve που χρησιμοποιείται από παιχνίδια όπως το Half-Life: Alyx και το Dota 2. Μιας και μιλάμε για αρκετά πιο προηγμένη τεχνολογία, σε σχέση με τη μηχανή που χρησιμοποιεί τώρα το CS:GO, το οποίο μετρά 11 χρόνια στην αγορά, αναμένεται να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στα γραφικά, τις επιδόσεις και τις modding δυνατότητες. Πολλοί fans έχουν υποθέσει ότι η Valve μπορεί να σχεδιάζει να μεταφέρει το CS:GO στην Source 2 ή να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο παιχνίδι Counter-Strike χρησιμοποιώντας τη νέα μηχανή. Οι καταθέσεις των εμπορικών σημάτων φαίνεται να υποστηρίζουν αυτές τις θεωρίες, καθώς δείχνουν ότι η Valve σίγουρα ετοιμάζεται για μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με το Counter-Strike.

Ο Aquarius έγραψε επίσης στο Twitter για κάποιες αλλαγές στο registry του CS:GO που υποδηλώνουν ότι η Valve μπορεί να εγκαταλείψει την υποστήριξη για τις Windows XP και Vista πλατφόρμες. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ίσως η εταιρία απλώς να ενημερώνει το CS:GO για να τρέχει στην Source 2, χωρίς να αλλάζει το όνομα ή το περιεχόμενό του.

Για την ώρα η Valve δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει καμία από αυτές τις φήμες, κάτι που είναι φυσικό αν αναλογιστούμε το παρελθόν της. Η εταιρία είναι γνωστή για τη μυστικοπάθεια που έχει σχετικά με τα project της και συχνά εκπλήσσει τους fans της με απροσδόκητες κυκλοφορίες. Για παράδειγμα, το Half-Life: Alyx ανακοινώθηκε μόλις τέσσερις μήνες πριν από την κυκλοφορία του, το 2020. Επομένως, είναι πιθανό η Valve να αποκαλύψει σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Counter-Strike 2 ή την ενημέρωση Source 2 για το CS:GO, χωρίς απαραιτήτως να προετοιμάσει κάπως το έδαφος.

Πηγή: unboxholics.com