Steam Deck: Έρχεται τελικά τον Φεβρουάριο!

Όπως ανακοίνωσε η Valve, το Steam Deck θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2022.

Steam Deck: Έρχεται τελικά τον Φεβρουάριο!

Η κυκλοφορία του Steam Deck είχε αναβληθεί, μαζί με πολλές άλλες, λόγω της κρίσης των ημιαγωγών, με την Valve να μεταφέρει το λανσάρισμά της για τον Φεβρουάριο του 2022.

Τελικά, πράγματι αυτό θα συμβεί, αφού, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, από τις 25 Φεβρουαρίου 2022 θα ξεκινήσει τις αποστολές της πρώτης παρτίδας σε όσους είχαν προπαραγγείλει το Steam Deck, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας. Από εκεί και πέρα, θα προχωρήσει σε νέες αποστολές κάθε εβδομάδα.

Ενόψει της κυκλοφορίας της φορητής συσκευής, η Valve προχώρησε σε ορισμένες ενέργειες. Μία εξ αυτών είναι ο δημόσιος χαρακτηρισμός των παιχνιδιών που δεν θα υποστηρίζονται από το Steam Deck, για την διευκόλυνση ων χρηστών. Έτσι, τα "verified" παίζουν κανονικά, ενώ τα "playable" απαιτούν ορισμένες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, θα υπάρξει το λεγόμενο Dynamic Cloud Sync. Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα save του από οποιονδήποτε υπολογιστή ή Steam Deck μέσω cloud, αρκεί φυσικά το εκάστοτε παιχνίδι να υποστηρίζει την εν λόγω λειτουργία.