Σοβαρό σφάλμα στο iOS 17.5: Εμφανίζονται σβησμένες φωτογραφίες!

Εμφανίζονται σβησμένες φωτογραφίες σε iPhone και iPad που πωλήθηκαν!

Σοβαρό σφάλμα στο iOS 17.5: Εμφανίζονται σβησμένες φωτογραφίες!

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν διάφορες αναφορές σχετικά με ένα σφάλμα στο iOS 17.5 που επαναφέρει τις διαγραμμένες φωτογραφίες. Προφανώς, αυτό ήταν ανησυχητικό από μόνο του, αλλά τώρα φαίνεται ότι το σφάλμα μπορεί επίσης να προκαλέσει την επανεμφάνιση φωτογραφιών σε συσκευές που έχουν εκκαθαριστεί και πουληθεί.

Μετά την κυκλοφορία του iOS 17.5 την περασμένη Δευτέρα, οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι εικόνες που είχαν διαγράψει εμφανίζονταν ξανά. Το σφάλμα επηρέασε ακόμη και άτομα που δεν ήταν χρήστες του iCloud, υποδεικνύοντας ότι επαναφέρονταν από τον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο.

Αυτό που κάνει το σφάλμα ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι μπορεί να δώσει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας σε άτομα στα οποία πουλήσατε το iPhone ή το iPad σας, ακόμη και αν ακολουθήσατε τις οδηγίες της Apple για την πώληση μιας συσκευής, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποσύνδεση από το iCloud και τη διαγραφή της συσκευής σας.

Αυτό ακριβώς συνέβη με τον χρήστη του Reddit AnimatorAmazing190. Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι καθάρισε το iPad του πριν το πουλήσει και έκτοτε δεν είχε χρησιμοποιήσει το Apple ID του στη συγκεκριμένη συσκευή. Ευτυχώς για τον ίδιο, το iPad του πουλήθηκε σε έναν φίλο και όχι σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος ενημέρωσε τον AnimatorAmazing190 ότι μετά την αναβάθμιση στο iPadOS 17.5, μπόρεσε να δει τις παλιές του φωτογραφίες στην εφαρμογή Photos. Το μοντέλο που χρησιμοποιήσαν ήταν ένα iPad Pro 12,9 ιντσών 4ης γενιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από πλευράς Apple.

Πηγή: techgear.gr