Επίσημο: Ενοποιήθηκαν τα Nearby Share (Google) και Quick Share (Samsung)

Όπως ανακοίνωσε η Google, ενοποιήθηκαν τα Nearby Share (Google) και Quick Share (Samsung)

Επίσημο: Ενοποιήθηκαν τα Nearby Share (Google) και Quick Share (Samsung)

Η Google ανακοίνωσε στην CES 2024 ότι συνεργάστηκε με τη Samsung για να ενώσουν τις λύσεις εύκολου διαμοιρασμού σε μια μοναδική cross-Android εφαρμογή υπό το όνομα Quick Share. Η νέα υπηρεσία επεκτείνει παράλληλα και το δίκτυο των συσκευών με τις οποίες οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο σε όλο το οικοσύστημα Android, συμπεριλαμβανομένων των Chromebooks.

Το 2020, η Google λάνσαρε το Nearby Share για να διευκολύνει τους χρήστες να μοιράζονται αρχεία σε όλες τις συσκευές. Η Samsung διαθέτει επίσης τη δική της παρόμοια λειτουργία που ονομάζεται Quick Share.

Οι δύο εταιρείες ενοποίησαν τις παραπάνω λειτουργίες για να δημιουργήσουν "την καλύτερη προεπιλεγμένη, ενσωματωμένη επιλογή για την αμοιβαία ανταλλαγή περιεχομένου" σε όλους τους τύπους συσκευών στα οικοσυστήματα Android και Chromebook. Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με κατασκευαστές υπολογιστών, όπως η LG, για την επέκταση του Quick Share σε υπολογιστές Windows ως προεγκατεστημένη εφαρμογή.

«Αυτό σημαίνει ότι με ένα απλό πάτημα του νέου εικονιδίου Quick Share, μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές που βρίσκονται κοντά σας», εξηγεί η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog. «Εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς σας και μπορείτε να επιλέξετε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας ποιος μπορεί να ανακαλύψει τη συσκευή σας και να στείλει αρχεία, είτε είναι όλοι, είτε μόνο οι επαφές σας ή μόνο οι δικές σας συσκευές».

Το Quick Share θα αρχίσει να διανέμεται στις υπάρχουσες συσκευές με δυνατότητα Nearby Share από τον επόμενο μήνα.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι η υποστήριξη για το Fast Pair, μια λειτουργία που βρίσκει και συνδέει γρήγορα τα αξεσουάρ Bluetooth με τις συσκευές σας, επεκτείνεται στο Chromecast with Google TV και θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές Google αργότερα μέσα στο έτος. Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε ότι μπορείτε πλέον να μεταφέρετε περιεχόμενο του TikTok από το τηλέφωνό σας στις ενσωματωμένες συσκευές Chromecast και ότι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να μεταφέρουν Live βίντεο από το TikTok στη μεγάλη τους οθόνη.

Επιπλέον, το Android Auto λαμβάνει μερικές νέες ενημερώσεις. Τους επόμενους μήνες, τα ηλεκτρικά οχήματα που είναι συμβατά με το Android Auto θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες για τη μπαταρία σε πραγματικό χρόνο με το Google Maps. Η λειτουργία αυτή θα κυκλοφορήσει πρώτα στο Ford Mustang Mach-E και στο F-150 Lightning. Επιπλέον, μπορείτε να στέλνετε ταξίδια που έχετε προγραμματίσει στο τηλέφωνό σας απευθείας στους χάρτες του Google Maps στην οθόνη του αυτοκινήτου σας.

Πηγή: techgear.gr