Google Chrome: Στο εξής ενημερώσεις ασφαλείας κάθε εβδομάδα

Η Google Chrome θα προχωρά σε ενημερώσεις ασφαλείας κάθε εβδομάδα

Google Chrome: Στο εξής ενημερώσεις ασφαλείας κάθε εβδομάδα

Συχνά πυκνά ακούμε για κενά ασφαλείας του Chrome browser, τα οποία επιδιορθώνονται συνήθως ταχύτατα με έκτακτα updates, παρόλα αυτά, η Google αποφάσισε να προχωρήσει σε πιο τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας χωρίς να περιμένει τα λανσαρίσματα των μεγάλων εκδόσεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας κάθε εβδομάδα με την έλευση του Chrome 116.

Η Google εξηγεί στο επίσημο blog της πως στο παρελθόν λάνσαρε μια ενημέρωση ασφαλείας μεταξύ των κυκλοφοριών των τελικών εκδόσεων του Chrome browser (δηλαδή περίπου κάθε 2 εβδομάδες), ενώ σημειώνει πως ο ανοικτός χαρακτήρας του Chromium (της βάσης του Chrome και άλλων web browsers) τον καθιστά ευάλωτο στους επιτήδειους.

Αυτός ο ανοικτός χαρακτήρας μας δίνει το πλεονέκτημα να δοκιμάζουμε επιδιορθώσεις και να ανακαλύπτουμε bugs, αλλά έχει το τίμημα του: οι επιτήδειοι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την διαφάνεια και να αναπτύξουν νέου τύπου επιθέσεις για να χτυπήσουν τους χρήστες που δεν έχουν προλάβει να αναβαθμίσουν τον web browser (σ.σ. γι’ αυτό φωνάζουμε εδώ και χρόνια να προχωράτε άμεσα στις ενημερώσεις των web browsers και των εφαρμογών).

Εξυπακούεται ότι η Google θα προχωρά σε άμεσες ενημερώσεις ασφαλείας πέρα από τα προγραμματισμένα εβδομαδιαία λανσαρίσματα εάν ανακαλύψει κάποιο σοβαρό κενό ασφαλείας που αφήνει εκτεθειμένους τους χρήστες.

Πηγή: techgear.gr