Nearby Share: Παγκόσμιο λανσάρισμα για την εύκολη μεταφορά αρχείων από Android σε Windows PC

Έτοιμη η εύκολη μεταφορά αρχείων από Android σε Windows PC

Nearby Share: Παγκόσμιο λανσάρισμα για την εύκολη μεταφορά αρχείων από Android σε Windows PC

Τον περασμένο μήνα είχαμε την ανακοίνωση της Google για το ευρύτερο λανσάρισμα της λειτουργία Nearby Share για άμεσο διαμοιρασμό αρχείων από συσκευές Android σε Windows PCs σε ακόμα περισσότερες χώρες, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν ήταν λίγοι οι φίλοι που μας ενημέρωσαν πως ακόμα δεν έχει ξεκλειδωθεί η συγκεκριμένη λειτουργία στις δικές τους συσκευές και αυτό πιθανότατα οφειλόταν στο σταδιακό λανσάρισμα που επιχειρεί συνήθως η εταιρεία. Αυτή τη φορά, πάντως, η Google επιστρέφει με νέα ενημέρωση που ουσιαστικά σηματοδοτεί την έλευση του Nearby Share από Android σε Windows PC (και το αντίστροφο) για όλες τις χώρες παγκοσμίως (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως Συρία, Βόρεια Κορέα, Ιράν και Κούβα).

Η διαδικασία χρήσης του Nearby Share Beta for Windows είναι εξαιρετικά απλή: κατεβάζεις και εγκαθιστάς την εφαρμογή στον υπολογιστή και…αυτό ήταν. Μπορείς πλέον να στέλνεις φωτογραφίες, videos και άλλα αρχεία σε συσκευές Android (και το αντίστροφο) ανεξάρτητα αν η εφαρμογή είναι ανοικτή ή αν απλά τρέχει στο background.

Με δεξί κλικ στο αρχείο εμφανίζεται η επιλογή “Send with Nearby Share” και πατώντας σε αυτήν σου εμφανίζεται η λίστα με τις κοντινές συσκευές Android που έχουν ήδη ενεργοποιημένο το Nearby Share. Εάν έχεις ανοικτή την εφαρμογή στον υπολογιστή, μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία με drag and drop.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Nearby Share for Windows PCs από εδώ.

Πηγή: techgear.gr