Ο Elon Musk κάνει tweet και το Bitcoin ανεβαίνει ξανά

Ο Elon Musk στο πιο πρόσφατο tweet του, ανακοίνωσε πως η Tesla θα ξεκινήσει και πάλι να δέχεται συναλλαγές σε Bitcoin, όταν οι miners χρησιμοποιήσουν περισσότερες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

Ο Elon Musk κάνει tweet και το Bitcoin ανεβαίνει ξανά

Η άμεση αντίδραση της αγοράς ήταν μία αύξηση 9.8% της αξίας του Bitcoin, φτάνοντας τα $39.000 πριν λίγες ώρες.

Το tweet ήρθε ως απάντηση σε ρεπορτάζ της Cointelegraph, το οποίο ανέφερε δηλώσεις στελεχών επενδυτικών εταιριών που καλούσαν σε έρευνα του Musk από την επιτροπή ανταγωνισμού των ΗΠΑ.

Στο ίδιο tweet, ο Musk επιβεβαίωσε πως η Tesla ρευστοποίησε το 10% των Bitcoin που κατείχε, όχι για κέρδος, αλλά για να επιβεβαιώσει πως το Bitcoin μπορεί να ρευστοποιηθεί εύκολα χωρίς να επηρεαστεί η αγορά.

Να θυμίσουμε πως το Φεβρουάριο η Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας $1.5 δισεκατομμυρίου και ανακοίνωσε πως ο καθένας θα μπορούσε να αγοράσει ένα Tesla με Bitcoin. Το Μάιο ανακοίνωσε πως δεν αποδέχεται πια συναλλαγές σε Bitcoin λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών και το Bitcoin έχασε το 10% της αξίας του μετά από το συγκεκριμένο tweet. Ο Musk έχει δηλώσει πως πιστεύει στα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό σε βάρος του περιβάλλοντος.

πηγή: inboxholics.com