Τα τραγούδια έχουν ιστορία: Rolling Stones - Angie (1973) -Ποια ήταν η μυστηριώδης γυναίκα (vid)

Ποια ήταν η μυστηριώδης Angie για χάρη της οποίας οι Rolling Stones έγραψαν την ωραιότερη μπαλάντα τους.

Τα τραγούδια έχουν ιστορία: Rolling Stones - Angie (1973) -Ποια ήταν η μυστηριώδης γυναίκα (vid)

Το "Angie" ηχογραφήθηκε τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 1972 και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ των Rolling Stones που κυκλοφόρησε το 1973 με τον τίτλο Goats Head Soup. Το τραγούδι πιστώνεται, όπως τα περισσότερα τραγούδια των Stones, στους Mick Jagger και Keith Richards αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι γραμμένο από τον Richards.

Το κοινό γοητεύτηκε από τη μελωδία. Ωστόσο μέρος της γοητείας του τραγουδιού ήταν το μυστήριο που περιέβαλε την ταυτότητα της γυναίκας του τίτλου. Ποια ήταν η Angie για τα μάτια της oποίας ένα ροκ συγκρότημα του διαμετρήματος των Stones έγραψαν αυτό το τραγούδι;

Μέχρι σήμερα έχουν διατυπωθεί πολλές εικασίες. Η πρώτη εικασία είχε ως κεντρικό πρόσωπο την γυναίκα του David Bowie, Angela Barnett, μια ηθοποιό, μοντέλο και δημοσιογράφο που ήταν στη μόδα τη δεκαετίας του εβδομήντα. Η ίδια ισχυριζόταν συχνά ότι ήταν η μούσα του «Angie» αλλά τόσο ο Jagger όσο και ο Richards το αρνήθηκαν.

Η δεύτερη εικασία αναφερόταν στη νεογέννητη (γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1972) κόρη του Keith Richards, που ονομαζόταν Dandelion Angela. Το 1993, σε μια συνέντευξη ο Richards Ρίτσαρντς είπε ότι πράγματι εμπνεύστηκε τον τίτλο από την κόρη του αλλά πολλά χρόνια αργότερα το διέψευσε.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ

Η τρίτη εικασία είχε κεντρικό πρόσωπό τη σέξι ξανθιά Αμερικανίδα ηθοποιό Angie Dickinson που τότε ήταν στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς της. Η Dickinson ήταν γνωστή για τις σχέσεις της με διασημότητες όπως ο Ντιν Μάρτιν, ο Φρανκ Σινάτρα και (ίσως) ο Τζον Φ. Κένεντι.

Μια τέταρτη θεωρία έλεγε ότι το όνομα Angie ήταν ψευδώνυμο για την ηρωίνη και ότι το τραγούδι αφορούσε την προσπάθειά του Richards να αποτοξινωθεί στην Ελβετία! Υπάρχουν επίσης εκείνοι που πιστεύουν ότι είχε κάποια σχέση με την Marianne Faithfull που ήταν η σύντροφος του Mick Jagger από το 1966 έως το 70. Λέγεται ότι οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από τον χωρισμό του Jagger με την Faithfull.

Τέλος η πιο τραβηγμένη θεωρία υποστηρίζει ότι το τραγούδι αναφέρεται στην Angela Dorothea Kasner, τη γνωστή μας Άνγκελα Μέρκελ! Όμως το 1973, που κυκλοφόρησε το "Angie", η σημερινή καγκελάριος της Γερμανίας ήταν μια άγνωστη 19χρονη φοιτήτρια, στο Πανεπιστήμιο Karl Marx της Λειψίας.

Η ίδια πάντως «υιοθέτησε» το τραγούδι και το έπαιζε το 2005 στις προεκλογικές της εκστρατείες προκαλώντας την αντίδραση του συγκροτήματος, που προσέφυγε στα δικαστήρια για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

ΙΝΦΟ: Angie: Kυκλοφόρησε το 1973… Στίχοι, μουσική: Mick Jagger και Keith Richards

Angie

Angie, Angie

When will those dark clouds all disappear

Angie, Angie

Where will it lead us from here

With no lovin' in our souls

And no money in our coats

You can't say we're satisfied

Angie, Angie

You can't say we never tried

Angie, you're beautiful

But ain't it time we say goodbye

Angie, I still love you

Remember all those nights we cried

All the dreams were held so close

Seemed to all go up in smoke

Let me whisper in your ear

Angie, Angie

Where will it lead us from here

Oh, Angie, don't you wish

Oh your kisses still taste sweet

I hate that sadness in your eyes

But Angie

Angie

Ain't it time we said goodbye

With no lovin' in our…