Αυτό είναι το πιο δύσκολο ζεμπέκικο του Στέλιου Καζαντζίδη

Το πιο απαιτητικό ζεμπέκικο στην Ιστορία του λαϊκού τραγουδιού

Αυτό είναι το πιο δύσκολο ζεμπέκικο του Στέλιου Καζαντζίδη

Ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν θεωρείται τυχαία ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής. Εκτός των άλλων ήταν ένας ιδανικός χειριστής του απαιτητικού είδους του ζεμπέκικου. Έχει ερμηνεύσει άπειρα τραγούδια στα 9/8 με μεγάλη ακρίβεια στο ρυθμό, στην τονικότητα αλλά και στην έκφραση.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ερμηνευτές ο Καζαντζίδης καταπιανόταν με κάθε τραγούδι σαν να ήταν κάτι μοναδικό, το στόλιζε με πρωτάκουστα ποικίλματα στη φωνή, τα οποία όμως ήταν χωνεμένα στο ρυθμό. Όταν τραγουδούσε ζεμπέκικο είχε στο μυαλό του τον χορευτή και δεν υπήρξε ποτέ ρυθμικά παραβατικός.

Στη δισκογραφία φρόντιζε πάντα να δίνει τον καλύτερο εαυτό του και δεν άφηνε ποτέ ένα τραγούδι να φύγει από τα χέρια του κακοτραγουδισμένο.

Υπάρχουν πολλά ζεμπέκικα του Καζαντζίδη με υψηλό δείκτη δυσκολίας, το πιο δύσκολο όμως από όλα, σχεδόν απροσπέλαστο είναι ένα τραγούδι του 1964 με τίτλο «Κι αν γελάω είναι ψέμα» σε μουσική Βαγγέλη Ατραΐδη. Ζεμπέκικο σε δρόμο κιουρντί, που ο Στέλιος το στολίζει με αδιανόητα λαϊκοδημοτικά γυρίσματα, αποδεικνύοντας την ερμηνευτική του μεγαλοφυία για μια ακόμα φορά.