Ποια ήταν η Ευλαμπία του Γιοκαρίνη, ο Σαββόπουλος και η ουρά στο ΙΚΑ...

«Σε γνώρισα στο ΙΚΑ, στην ουρά μπροστά μου σ' είχα για τον οδοντογιατρό. Τα χρόνια σου 16, μα είχες ξεπετάξει ολόκληρο τον Κολωνό» τραγουδάει ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Ποια ήταν η Ευλαμπία του Γιοκαρίνη, ο Σαββόπουλος και η ουρά στο ΙΚΑ...

Την περίοδο 1983-84, ο νεαρός μουσικοσυνθέτης Γιάννης Γιοκαρίνης φτιάχνει ένα στιχάκι πάνω στο πιάνο και του βγαίνει ένα νέο τραγούδι. Είναι οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ «Φόρα Παρτίδα», της πρώτης του δισκογραφικής απόπειρας, και στο πλάι του υπάρχει ο Βαγγέλης Γερμανός. Στο τραγούδι «Κρουαζιέρα θα σε πάω» ο Γιοκαρίνης έκανε β' φωνητικά, μαζί με τον τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Γιοκαρίνης δεν ενθουσιάσθηκε με το νέο τραγούδι και ήταν αποφασισμένος να μη το κυκλοφορήσει.


Μετά την παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου, ο Γιάννης Γιοκαρίνης κυκλοφόρησε το τραγούδι, που έκανε τεράστια επιτυχία. αφού ο Θεσσαλονικιός συνθέτης του είχε πει «Γιάννη αυτό το τραγούδι είναι εμπνευσμένο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε».

Ο Γιοκαρίνης χρόνια αργότερα αποκάλυψε πως η Ευλαμπία ήταν απλά ένα εύηχο όνομα, που τον βοήθησε να γράψει μια γλυκιά, χιουμοριστική, αθηναϊκή ποπ ιστορία. Το μόνο αληθινό ήταν η ουρά στο ΙΚΑ!

Στην εκπομπή του Σαββόπουλου, «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι», ο Γιάννης Γιοκαρίνης, με τους Σάκη Μπουλά, Γιάννη Ζουγανέλη και Γιάννη Κούτρα στα φωνητικά, παρουσίασε το κομμάτι για πρώτη φορά.