"Heroes": Τους χώριζε το τείχος του Βερολίνου, τους ένωνε η αγάπη

Το "Heroes" αφηγείται την ιστορία δύο εραστών, ενός από το Ανατολικό Βερολίνο και ενός από το Δυτικό Βερολίνο. Με συνεχή κίνδυνο θανάτου, ονειρεύονται την ελευθερία, κολυμπώντας με δελφίνια.

"Heroes": Τους χώριζε το τείχος του Βερολίνου, τους ένωνε η αγάπη

Όπως και τα άλλα κομμάτια του άλμπουμ "Beauty and the Beast" και "Joe the Lion", το τραγούδι, στον πυρήνα του, αντιπροσωπεύει δύο αντίθετες δυνάμεις: την αγάπη του ζευγαριού του ενός για τον άλλον και την αίσθηση ότι το Τείχος του Βερολίνου θα τους χωρίσει.

Ο Robert Dean Lurie του περιοδικού Blurt το αναλύει ως ένα «καθαρό νεύμα» στη διαιρεμένη πόλη του Βερολίνου που ζούσε ο Bowie εκείνη την εποχή. Ο πρώτος στίχος είναι από τη σκοπιά του άνδρα που τονίζει την ενότητα, ενώ ο δεύτερος περιγράφει τη ρητή αγάπη και στοργή του ζευγαριού του ενός για τον άλλον

Ο Περόνε υποστηρίζει ότι τα ορχηστρικά αποσπάσματα που χωρίζουν τον τρίτο στίχο, όπου ο αφηγητής εύχεται ο εραστής του να «κολυμπήσει σαν τα δελφίνια», αντιπροσωπεύουν μια μετάβαση στην ιστορία.

Ο τέταρτος στίχος είναι μια επανάληψη του πρώτου, αν και ο Bowie τραγουδά μια οκτάβα ψηλότερα και σε μια σχεδόν κραυγή. Στον πέμπτο και τελευταίο στίχο, ο αφηγητής θυμάται ότι στέκονται και φιλιούνται δίπλα στον Τείχος, ενώ οι φρουροί έριχναν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο Perone δηλώνει ότι αυτή η στιγμή αποτυπώνει την αίσθηση ότι η αγάπη του αφηγητή μπορεί να «νικήσει τα πάντα» και, καθώς τα δελφίνια μπορούν ελεύθερα να κολυμπήσουν όπως θέλουν, η διακήρυξη ότι «μπορούμε να γίνουμε ήρωες» «ξεπερνάει οτιδήποτε θα περίμενε ο ακροατής στην αρχή του το κομμάτι».