Το «Μου 'πες θα φύγω» του Παύλου Σιδηρόπουλου για μια χαμένη αγάπη!

Ένας χωρισμός ήταν η έμπνευση για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, που έγραψε το «Μου 'πες θα φύγω»...

Το «Μου 'πες θα φύγω» του Παύλου Σιδηρόπουλου για μια χαμένη αγάπη!

Μέσα του 1970. Ο Παύλος είχε γνωρίσει την Κάθυ για την οποία είχε βγάλει και το ομώνυμο τραγούδι «Στην Κ.». Μια κοπέλα με την οποία είχε μια μικρή αλλά έντονη σχέση. Άλλωστε ο Παύλος ζούσε μέσα από τις σχέσεις. Πάντα έπαιζαν καταλυτικό ρόλο οι γυναίκες στη ζωή του, από τη μητέρα του που υπεραγαπούσε μέχρι και τις ερωτικές σχέσεις.

Χωρίζοντας απο την Κ. γοητεύτηκε από μια συμμαθήτρια της τη Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Η Γιόλα ήταν αρκετό καιρό πριν ερωτευμένη με τον Παύλο. Όταν έμαθε ότι χώρισε απο την Κάθυ, πήγε να τον δει σε ένα live στο Κύτταρο που έπαιζε τότε. Δεν του μίλησε αλλά φεύγοντας, άφησε ένα φάκελο στον πορτιέρη του μαγαζιού με τις σκέψεις της που είχε γράψει για τον Παύλο. Δεν περίμενε μάλιστα καμία ανταπόκριση απο τον Παύλο παρόλα αυτά την πήρε τηλέφωνο.

Όταν ξεκίνησαν όμως τη σχέση τους, προσπάθησε να κρατήσει μόνο το σεξ για να μην δεθεί περισσότερο. Εξάλλου, ήταν μια κοπέλα με πολλές ανασφάλειες και φοβίες. Το άκρως αντίθετο του Παύλου δηλαδή. Η Γιόλα ήταν πιστή σε αυτόν αλλά ο Παύλος ήταν «άπιστος» απέναντί της. Το «άπιστος» σε εισαγωγικά καθώς ήταν ξεκαθαρισμένες οι θέσεις από την αρχή. Τότε η Γιόλα ήταν περίπου 22 χρονών και ο Παύλος λίγο πριν τα 30. Γνωρίζοντουσαν όμως από μικρά καθώς οι οικογένειες τους μένανε στα Πατήσια.

Και ήρθε η ώρα που η Γιόλα έπρεπε να φύγει για σπουδές στο Παρίσι και έπρεπε να το ανακοινώσει στον Παύλο. Έφτασε εκείνος σπίτι της, του είπε οτι φεύγει την επόμενη μέρα και ο Παύλος προσπάθησε να τη μεταπείσει. Εκείνη το πήγε ακόμα παραπέρα λέγοντας του οτι χωρίζουν. Η Γιόλα έφυγε και ο Παύλος έμεινε στις μαύρες του και τη σκέψη της. Μάλιστα, ηχογράφησε και μια κασέτα για εκείνη που την έστειλε στη Γαλλία. Εκείνη τη μέρα που του ανακοίνωσε το τέλος ο Παύλος έγραψε το «Μου πες θα φύγω». Τους στίχους μόνο και τους έβαλε στο συρτάρι. Η μουσική και η παραγωγή του τραγουδιού έγινε αρκετά χρόνια αργότερα.

Περισσότερα για την σχέση Παύλου – Γιόλας, στο βιβλίο του Μανώλη Νταλούκα με τίτλο «Το βιβλίο των ηρώων του τρόμου».