Καλδάρας στον διευθυντή της Columbia: «Κράτα τα δώρα σου για κανέναν άλλο»

Ο Απόστολος Καλδάρας την είπε κάποτε στον Τάκη Λαμπρόπουλος της Columbia

Καλδάρας στον διευθυντή της Columbia: «Κράτα τα δώρα σου για κανέναν άλλο»

Ο Απόστολος Καλδάρας δεν είναι μόνο γνωστός για τα σπουδαία τραγούδια που έγραψε αλλά και για τον μαχητικό και ανυποχώρητο χαρακτήρα του, που κάποιες φορές τον έβαζε σε μπελάδες.

Στα χρόνια που η Columbia ήταν το μεγαθήριο της δισκογραφίας ο Τρικαλινός συνθέτης είχε, εκτός των άλλων, συνθέσει κι ένα τραγούδι που άρεσε ιδιαίτερα στον διευθυντή της εταιρίας Τάκη Λαμπρόπουλο.

Πρόκειται για το απτάλικο με τίτλο, «Στου Αποστόλη το Κουτούκι» που προοριζόταν για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Όταν το άκουσε ο Λαμπρόπουλος του άρεσε πολύ και πάνω στον ενθουσιασμό του είπε στον συνθέτη ότι θέλει να κάνει κάτι ξεχωριστό για αυτό το τραγούδι.

Λίγες μέρες αργότερα κάλεσε τον Καλδάρα στο γραφείο του για να του ανακοινώσει πως ζήτησε από τον Ξαρχάκο να αναλάβει να ενορχηστρώσει το τραγούδι κι εκείνος δέχτηκε με χαρά. Τότε ο Καλδάρας πετάχτηκε πάνω και του είπε χωρίς δεύτερη σκέψη:

«Το τραγούδι μου θα κυκλοφορήσει με δική μου ενορχήστρωση και κράτα το δώρο σου για κανέναν άλλο». Η απάντησή του αυτή άφησε άφωνο τον Λαμπρόπουλο που δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοια αντιμετώπιση.

Το τραγούδι «Στου Αποστόλη το κουτούκι» σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου κυκλοφόρησε στις 26 Νοεμβρίου 1965, με τη φωνή του Γ.Μπιθικώτση και σεκόντο του συνθέτη. Ακούστηκε επίσης στη ταινία "Καρδιά μου πάψε να πονάς" από τον Νίκο Ξανθόπουλο.