"Every breath you take": Για μια παράνομη σχέση...

Ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια που δηλώνει ξεκάθαρα την αγάπη που έχεις για το πρόσωπο με το οποίο είστε σε σχέση.

"Every breath you take": Για μια παράνομη σχέση...

Το τραγούδι γράφτηκε μάλιστα από τον Sting για την τότε νέα του σχέση με την Trudie Styler. Το πρόβλημα ήταν πως τότε ο Sting ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό, γειτόνισσα και κολλητή της Trudie, Frances Tomelly.

Η σχέση με την Trudie δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από τον περίγυρο και τον Τύπο και έτσι ο ίδιος για να αποφύγει την κριτική έφυγε στην Καραϊβική για διακοπές, όπου έγραψε ένα από τα πιο ρομαντικά τραγούδια ever.

Ο Sting θυμήθηκε

«Ξύπνησα μέσα στη νύχτα, κάθισα στο πιάνο και το είχα γράψει σε μισή ώρα. Η ίδια η μελωδία είναι γενική, ένα άθροισμα εκατοντάδων άλλων, αλλά οι λέξεις είναι ενδιαφέρουσες. Ακούγεται σαν ένα παρηγορητικό τραγούδι αγάπης. Δεν είχα συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή πόσο απαίσιο είναι. Νομίζω ότι σκεφτόμουν το Big Brother, την επιτήρηση και τον έλεγχο».

Ο Sting αργότερα είπε ότι ήταν απογοητευμένος από το πόσοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το τραγούδι είναι πιο θετικό από ό,τι είναι. Επιμένει ότι πρόκειται για την εμμονή με έναν χαμένο εραστή και τη ζήλια και την επιτήρηση που ακολουθούν.

«Ένα ζευγάρι μου είπε "Ω, μας αρέσει αυτό το τραγούδι, ήταν το κύριο τραγούδι που παίχτηκε στον γάμο μας!" Σκέφτηκα, "Λοιπόν, καλή τύχη" είναι ένα απαλό μικρό τραγούδι αγάπης, όταν είναι ακριβώς το αντίθετο».

O Gary T. Marx , κοινωνιολόγος και μελετητής, έγραψε το 1988 ότι, ενώ το τραγούδι ήταν «ένα τραγούδι αγάπης και όχι διαμαρτυρίας», «αποτυπώνει όμορφα στοιχεία της νέας επιτήρησης». Συνέκρινε τις γραμμές με διάφορες νέες τεχνολογίες επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης «κάθε ανάσα που παίρνετε» με αναλυτές αναπνοής.