Το "Better by You, Better than Me", οδήγησε σε αυτοκτονία και τους Judas Priest στα δικαστήρια

Οι Judas Priest είχαν οδηγηθεί στο δικαστήριο το 1978 για το άλμπουμ τους Stained Class με την κατηγορία ότι είχαν κρύψει μυστικιστικά μηνύματα και σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα μηνύματα αυτά ώθησαν ένα ζευγάρι στην αυτοκτονία.

Το "Better by You, Better than Me", οδήγησε σε αυτοκτονία και τους Judas Priest στα δικαστήρια

Οι φράσεις του κομματιού "Better by You, Better than Me", με τους στίχους "let’s be dead", και "do it", θεωρήθηκαν ένοχες από τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά η μπάντα αθωώθηκε στα δικαστήρια.

Δώδεκα χρόνια λοιπόν μετά την κυκλοφορία του, το Stained Class έγινε μήνυση το 1990 κατά του συγκροτήματος από την οικογένεια ενός εφήβου, του Τζέιμς Βανς, ο οποίος αυτοκτόνησε με τον φίλο του Ρέι Μπέλκν, όταν άκουσε το "Better by You, Better than Me" στις 23 Δεκεμβρίου 1985. Ο Belknap αυτοκτόνησε και ο Vance τραυματίστηκε σοβαρά με έναν πυροβολισμό στο πρόσωπο. Τελικά πέθανε από υπερβολική δόση μεθαδόνης τρία χρόνια αργότερα. Η μήνυση ισχυριζόταν ότι οι Judas Priest ηχογράφησαν υποσυνείδητα μηνύματα στο τραγούδι που έλεγαν «κάντε το». Η μήνυση τελικά απορρίφθηκε. Το τραγούδι γράφτηκε αρχικά και εκτελέστηκε από το συγκρότημα Spooky Tooth.

Τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, το συγκρότημα ξεκίνησε την περιοδεία "Painkiller" παίζοντας το "Better by You, Better than Me" στην πρώτη συναυλία στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια στις 13 Σεπτεμβρίου. Αποτελεί τη μοναδική ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού από τους Judas Priest από το 1979.

Ο κωμικός Bill Hicks ειρωνεύτηκε τη μήνυση, επισημαίνοντας το παράλογο της ιδέας ότι ένα επιτυχημένο συγκρότημα θα ήθελε να σκοτώσει τους θαυμαστές του.