"Que Sera, Sera": Το αγαπημένο τραγούδι των φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Το "Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)" αγαπημένο των φιλάθλων στην Αγγλία, είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από την ομάδα των Jay Livingston και Ray Evans το 1955.
Η Doris Day το εισήγαγε στην ταινία του Alfred Hitchcock The Man Who Knew Too Much (1956), τραγουδώντας το ως σύνθημα στον απαχθέντα γιο τους στην οθόνη. Οι τρεις στίχοι του τραγουδιού προχωρούν στη ζωή του αφηγητή -από την παιδική ηλικία, την ενηλικίωση μέχρι τη γονεϊκότητα— και ο καθένας ρωτά «Τι θα γίνω;» ή «Τι υπάρχει μπροστά;» Ο χορός επαναλαμβάνει την απάντηση: «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».
Η ηχογράφηση του τραγουδιού του Day για την Columbia Records έφτασε στο νούμερο δύο στο Billboard Hot 100 και στο νούμερο ένα στο UK Singles Chart. Έγινε γνωστό ως το χαρακτηριστικό τραγούδι του Day. Το τραγούδι στο The Man Who Knew Too Much έλαβε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 1956. Ήταν το τρίτο Όσκαρ σε αυτή την κατηγορία για τους Λίβινγκστον και Έβανς, που κέρδισαν προηγουμένως το 1948 και το 1950. Το 2004 τερμάτισε στο νούμερο 48 στην έρευνα 100 Χρόνια... 100 Τραγούδια του AFI για κορυφαίες μελωδίες στον αμερικανικό κινηματογράφο. Ήταν η νούμερο ένα επιτυχία στην Αυστραλία για την ποπ τραγουδίστρια Normie Rowe τον Σεπτέμβριο του 1965.
Το "Que Sera, Sera" έχει προσαρμοστεί ως ένα δημοφιλές εορταστικό ποδοσφαιρικό άσμα, ειδικά στην Αγγλία, συνήθως με τους στίχους:
Que sera sera,
Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει,
Θα πάμε στο Wembley,
Que sera sera
Αυτό τραγουδούσαν οι οπαδοί μετά από μια νίκη που οδηγεί την αγαπημένη τους ομάδα στον επόμενο γύρο μιας διοργάνωσης που θα τους οδηγήσει τελικά στο στάδιο Γουέμπλεϊ (συνήθως το Κύπελλο Αγγλίας , οι τελικοί του οποίου διεξάγονται στο Γουέμπλεϊ από το 1923). Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τραγούδησαν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας του 1976. Αν και το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε πιο συχνά για να συσχετίσει μια καλή πορεία σε κύπελλο, οι οπαδοί της Έβερτον το χρησιμοποίησαν το 1963 για να χαιρετίσουν τους Πρωταθλητές, χρησιμοποιώντας τη φράση κερδίστε το πρωτάθλημα, αντί για το Γουέμπλεϊ.
Οι οπαδοί της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας τραγούδησαν το "We're going to Italy" κατά την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Η ομάδα της Σκωτίας το χρησιμοποίησε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 και τραγούδησε θα πάμε στην Αργεντινή.