"Come Together": Πώς αντέδρασε ο Λένον, μετά τη μήνυση για κλεμμένο τραγούδι

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια όλων των εποχών, το υπήρξε αντικείμενο νομικής αντιπαλότητας. Ο Τζον Λέννον, μηνύθηκε επειδή έκλεψε το riff της κιθάρας και τον στίχο "here comes old flat-top" από ένα τραγούδι του Chuck Berry, το "You Can’t Catch me".

"Come Together": Πώς αντέδρασε ο Λένον, μετά τη μήνυση για κλεμμένο τραγούδι

H μήνυση έγινε από τον Morris Levy, έναν μουσικό παραγωγό και ιδιοκτήτη της εταιρείας που είχε εκδώσει το τραγούδι του Berry. Eν τέλει, το 1973 ο Lennon δεσμεύτηκε να ηχογραφήσει τρία τραγούδια από τον κατάλογο του Levy και να τα συμπεριλάβει στον δίσκο του, ως αντάλλαγμα για την απόσυρση της μήνυσης.

Στις αρχές του 1969, ο John Lennon και η σύζυγός του, Yoko Ono, πραγματοποίησαν μη βίαιες διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, που ονομάστηκαν Bed-ins for Peace.

Τον Μάιο, πρόσωπα της αντικουλτούρας από όλη τη Βόρεια Αμερική επισκέφτηκαν τον Λένον, μαζί τους και ο Αμερικανός ψυχολόγος Timothy Leary, ενός πρώιμου υποστηρικτή του LSD, τον οποίο θαύμαζε ο Lennon.

Ο Leary σκόπευε να θέσει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια στις εκλογές του επόμενου έτους και ζήτησε από τον Lennon να του γράψει ένα τραγούδι προεκλογικής εκστρατείας με βάση το σύνθημα της εκστρατείας, "Come Together – Join the Party!" Απο αυτό προέκυψε μόνο μια σειρά: «Ελάτε μαζί και συμμετάσχετε στο πάρτι».

Τον Ιούλιο του 1969, κατά τη διάρκεια συνεδριών για το άλμπουμ των Beatles Abbey Road, ο Λένον χρησιμοποίησε τη φράση "come together" από το τραγούδι της εκστρατείας του Leary για να συνθέσει ένα νέο τραγούδι για το άλμπουμ.