Ο Χιώτης ρώτησε κάποτε τον Μπέμπη ποιος είναι ο καλύτερος στο μπουζούκι - Η απάντησή του

Η Μαρίκα Νίνου εμφανίζεται ως αυτήκοος μάρτυς ενός παραλειπόμενου από τη μεγάλη ιστορία του λαϊκού τραγουδιού στο οποίο εμπλέκονται ο Χιώτης με τον Μπέμπη.

Ο Χιώτης ρώτησε κάποτε τον Μπέμπη ποιος είναι ο καλύτερος στο μπουζούκι - Η απάντησή του

Στα τέλη της δεκαετίας του '40 και στις αρχές της δεκαετίας του '50 το ρεμπέτικο ήταν ακόμα το κυρίαρχο ρεύμα στην ελληνική μουσική. Την ίδια εποχή κυριαρχούσαν σπουδαίοι σολίστες του μπουζουκιού στα λαϊκά κέντρα και στη δισκογραφία. Οι αδιαφιλονίκητοι δύο σημαντικότεροι ήταν βέβαια ο Χιώτης με τον Μπέμπη.

Η αντιμαχία των δύο μέγιστων μουσικών είχε πολλά μικρά επεισόδια ενδεικτικά του ταμπεραμέντου και της αυθεντικής μαγκιάς τους. Σ' ένα από αυτά τα επεισόδια ήταν παρούσα και η Μαρίκα Νίνου, η οποία ισχυρίζεται πως βρέθηκε κάποια στιγμή μαζί με τον Μπέμπη στο σπίτι του Χιώτη.

Ο οικοδεσπότης προσφέρθηκε να τους ψήσει καφέ αλλά πηγαίνοντας προς την κουζίνα ρώτησε τον συνάδελφό του: «Για πες μου, ρε Μπέμπη, απάντησέ μου όμως ντόμπρα, ε; Ποιος είναι ο καλύτερος μπουζουξής σήμερα;»

Τότε ο Μπέμπης κατά τη Μαρίκα Νίνου, γύρισε και του είπε: «Άκου, Μανώλη, καλός είσαι κι εσύ, καλός είμαι κι εγώ αλλά ο καλύτερος είναι ο Τσιτσάνης».

Ο Χιώτης σάστισε τόσο από την απάντηση που του είπε: «Α, ρε κερατά, δεν σου ψήνω καφέ! Να πας να πιείς στο καφενείο».