All we need is love: Όταν ο Μικ Τζάγκερ τραγουδούσε μαζί με τους Beatles σε παγκόσμια μετάδοση

Το " All You Need Is Love " των Beatles ήταν η συνεισφορά της Μεγάλης Βρετανίας, στην πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση, με 400 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Μαζί τους και ο Μικ Τζάγκερ.

All we need is love: Όταν ο Μικ Τζάγκερ τραγουδούσε μαζί με τους Beatles σε παγκόσμια μετάδοση

Το "All You Need Is Love " κυκλοφόρησε ως single, χωρίς άλμπουμ, τον Ιούλιο του 1967. Γράφτηκε από τον John Lennon, πιστώθηκε όμως στη συνεργασία Lennon-McCartney. Οι στίχοι του ήταν εσκεμμένα απλοϊκοί, για να τους καταλάβουν και οι τηλεθεατές που δεν γνώριζαν καλά αγγλικά. Το σινγκλ έφτασε στην κορυφή των charts πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες και έγινε ύμνος των χίπις, των παιδιών των λουλουδιών.

Με μια ορχηστρική διασκευή του George Martin , το τραγούδι ξεκινά με τον γαλλικό εθνικό ύμνο και τελειώνει με κομμάτια από έργα όπως το " In the Mood " του Glenn Miller , το " Greensleeves ", το Bach 's Invention No. 8 στο Φα ματζόρε και την επιτυχία των Beatles το 1963 «She Loves You».

Το στούντιο ήταν στολισμένο με σερπαντίνες, πολλά χρώματα και με καλεσμένους ντυμένους με ψυχεδελικά ρούχα, ανάμεσα τους, ο Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones, ο Eric Clapton , η Marianne Faithfull , ο Keith Richards , ο Keith Moon , ο Graham Nash , η Pattie Boyd (σύζυγος του Harrison), ο Mike McGear και η Jane Asher (αδελφός και φίλη του McCartney, αντίστοιχα).

Δείτε τον Μικ Τζάγκερ στο 2.38 του βίντεο

Ο μάνατζερ των Βeatles, Brian Epstein , θεώρησε την παράσταση ως την «καλύτερη» στιγμή του συγκροτήματος. Ο Τζον Λένον είπε: "Είμαι επαναστάτης καλλιτέχνης. Η τέχνη μου είναι αφιερωμένη στην αλλαγή." Ο συγγραφέας Mark Hertsgaard μάλιστα το χαρακτήρισε ως το «πιο πολιτικό τραγούδι» των Beatles μέχρι το 1967.

Το "All You Need Is Love" συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ US Magical Mystery Tour και χρησιμοποίθηκε στην ταινία κινουμένων σχεδίων των Beatles το 1968 Yellow Submarine . Αρχικά μεταδόθηκε σε ασπρόμαυρο, αλλά μετά χρωματίστηκε για να συμπεριληφθεί στη σειρά ντοκιμαντέρ Anthology του 1995 των Beatles .