Όταν η Νανά Μούσχουρη έκλεινε συμφωνία με «σκυλάδικο» στο Αιγάλεω!

Το 1972 η Νανά Μούσχουρη έκλεινε συμφωνία με «σκυλάδικο» στο Αιγάλεω και θα έπαιρνε πολλά λεφτά!

Όταν η Νανά Μούσχουρη έκλεινε συμφωνία με «σκυλάδικο» στο Αιγάλεω!

Το 1972 ο Ζαμπέτας και η Μούσχουρη συναντήθηκαν στο Λονδίνο ηχογραφώντας τραγούδια για το BBC.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας περιγράφει την συνεργασία τους ως εξής: "... Με θέλει η Νανά η Μούσχουρη να πάω στο Λονδίον και να της παίξω κάτι τραγούδια που θα γύριζε στο BBC, μεταξύ αυτών και το "Σήκω χόρεψε συρτάκι". Μου στέλνουνε τα εισιτήρια και πάω εγώ με τους τρεις χορευτές.

Στην ουσία πρόκειται για μια κινηματογραφημένη μαρτυρία για την Ελληνική λαϊκή της εποχής, που σύμφωνα με τον Ζαμπέτα παίχτηκε ύστερα στο Λονδίνο, στην Αυστραλία, στην Κύπρο, παντού. Και συνεχίζει ο Ζαμπέτας: "Μόλις τελειώσαμε μας παίρνει η Νανά να πάμε να φάμε σε ένα μαγαζί κάποιου φίλου της, Κύπριου. Πήγαμε, φάγαμε κι αρχίσαμε τις πλάκες. Λέει σε μια στιγμή ο χορευτής ο Δήμος που είχε μεγάλη πλάκα, κυρία Μούσχουρη είσαστε πολύ τυχερή που με γνωρίσατε. Θα σας προωθήσω, έχω ένα καλό σκυλάδικο στο Αιγάλεω και θα σας κλείσω για αυτή τη σεζόν με πολλά λεφτά. Πέθανε από τα γέλια αυτή, έκλαιγε από το γέλιο... Τι πλάκες κάναμε!"

Και καταλήγει ο σπουδαίος σολίστας: "Όλοι αυτοί της μεγάλης δημοσιότητας ζούνε μια ζωή κονσέρβα, μια ζωή που τους περιβάλλει πάντα ένας τσίγκος. Μόλις όμως βγούνε από τον τσίγκο και τους χτυπήσει ο καθαρός αέρας, γελάνε και συμπεριφέρονται σαν παιδιά, σαν κανονικοί άνθρωποι".