Τα κουτουρού εγγλέζικα του Ζαμπέτα και οι φάκες που έγιναν fucking

Ο Γιώργος Ζαμπέτας με τα δικής του επινόησης Εγγλέζικα κόντεψε να βρεθεί στις Αμερικάνικες φυλακές.

Τα κουτουρού εγγλέζικα του Ζαμπέτα και οι φάκες που έγιναν fucking

Σπαρταριστό επεισόδιο από τον Ζαμπέτα της Αμερικής, τότε που ο Νέος Κόσμος ήταν η γη της Επαγγελίας για τους λαϊκούς καλλιτέχνες της εποχής του '50 και του '60. Η επιθυμία του να παριστάνει τον ξενόγλωσσο λίγο έλειψε να τον βάλει σε μπελάδες.

Ο συμπαθής σολίστας μιλά για αυτό στη βιογραφία του:

... Το διαμέρισμα λόγω παλαιότητας είχε ποντίκια. Εγώ κοιμόμουνα κι αυτά κάνανε συναυλία. Κατεβαίνω στο φαρμακείο και του λέω για τα ποντίκια και μου λέει δεν είναι τίποτα πάρε λίγο σταράκι και εντάξει. Κι από κει που τα ποντίκια ήταν μια σταλιά, γίνανε τόσα, θηρία!

Πάω στο καφενείο τους το λέω, γελάσανε, μου λένε δεν είναι τίποτα, πήγαινε στους 16 Δρόμους και πάρε δύο φάκες. Μπαίνω στο μαγαζί και λέω σ' ένα Τάταρο μέχρι εκεί πάνω, Γκουντ μόρνινγκ. Ήθελα να παραστήσω τον ξενόφωνο. Λέω γκιβ μι φορ φάκεν, πλιζ. Γουάτ, γκετ άουτ, γκετ άουτ, μου φωνάζει. Εγώ επέμεινα, φορ φάκεν πλιζ. Μου λέει γουέιτ και παίρνει τηλέφωνο.

Τέσσερις αστυφύλακες μπαίνουν σε λίγο μέσα. Μου ζητάνε πασαπόρτι, παίρνουν τηλέφωνο στην Αστυνομία και μου δίνουν κάποιον που μιλά Ελληνικά . Λέω ποιος είμαι, πού παίζω, τι θέλω πως τους λέω φορ φάκεν. Όχι, ρε αδερφέ, μου λέει, μην το ξαναπείς. Αυτοί νομίζουν πως θέλεις να σε γαμήσουν τέσσερις φορές, μην το ξαναπείς. Εντέλει μου δίνουν τις φάκες, φεύγω κι άρχισα να κάνω συλλογή ποντικιών. Έτσι κυλούσε η ζωή πολύ ωραία

(Γιώργος Ζαμπέτας, Βίος και Πολιτεία)