Βοσκόπουλος: Η φυματίωση και οι 17000 θαυμαστές έξω από το μπιλιαρδάδικο!

Δωδέκατο παιδί μιας οικογένειας Μικρασιατών που εγκαταστάθηκαν προπολεμικά στην Κοκκινιά, ο Τόλης Βοσκόbπουλος δεν άφησε τίποτα και κανένα να σκιάσει το όνειρο της επιτυχίας.

Βοσκόπουλος: Η φυματίωση και οι 17000 θαυμαστές έξω από το μπιλιαρδάδικο!

Έβγαλε το γυμνάσιο στην Αίγυπτο, όπου είχε εγκατασταθεί μια από τις 11 αδερφές του και δεκαπέντε χρονών κάνει τα πρώτα μικρά βήματα σ' ένα μεγάλο ταξίδι. Γράφεται σε δραματική σχολή, ερμηνεύει μικρούς ρόλους και ταυτόχρονα μαθαίνει μόνος του μπουζούκι.

Στρατεύεται και όντας σμηνίτης παντρεύεται την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού και μπαίνει σε περιπέτειες. Το εργασιακό στρες, η φτώχεια, οι κακές συνθήκες ζωής οδηγούν στη φυματίωση και σε συχνές αιμοπτύσεις. Σε όλα αυτά μία θα είναι η λύση - η Δούκισσα.

Ο ερωτάς τους θα τον βάλει στον κόσμο του θεάματος. Πίστες, δισκογραφία, κινηματογραφικά πλατό. Κι ύστερα αρκεί ένα όχι του Γιάννη Πουλόπουλου για ένα τραγούδι στη θεατρική παράσταση: "Πέντε πρόσωπα ζητούν μεροκάματο", για να τραγουδήσει ο Τόλης: "Μανούλα μανίτσα μου, θα πάρω τη βαλίτσα μου".

Τριάνα του Χειλά: Κάποτε Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης τραγουδούσαν στο μαγαζί συνεργάτη του Αλ Καπόνε

Ο ενθουσιασμένος Ζαμπέτας θα του εμπιστευτεί την απαράμιλλη "Αγωνία".

Οι μεγάλες πίστες ανοίγουν για τον νεαρό τραγουδιστή. Κι είμαστε μόλις στο 1968.

Λίγα χρόνια αργότερα στη Θεσσαλονίκη κι ενώ έχει δώσει ραντεβού με τον Στράτο Διονυσίου για μια παρτίδα μπιλιάρδο σε κάποιο στέκι τους, μαζεύονται απέξω εντελώς αυθόρμητα περισσότεροι από 17000 θαυμαστές. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να απεγκλωβιστεί ο κατά κοινή ομολογία δημοφιλέστερος Έλληνας τραγουδιστής της δεκαετίας του '70.