Ποια ήταν η «Αννούλα του χιονιά» που τραγούδησε ο Αντώνης Καλογιάννης (vid)

Το τραγούδι «Αχ Αννούλα του χιονιά» που τραγούδησε ο Αντώνης Καλογιάννης έχει την ιστορία του. Ο Σαράντης Αλιβιζάτος, οι Ιεχωβάδες, η Αννούλα που δεν το ήξερε και ένα ψέμα.

Ποια ήταν η «Αννούλα του χιονιά» που τραγούδησε ο Αντώνης Καλογιάννης (vid)

Πρόκειται για το τραγούδι με το οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο Αντώνη Καλογιάννης. «Αχ Αννούλα του χιονιά», έγραψε ο Σαράντης Αλιβιζάτος το 1984. Το έντυσε με τη μουσική του ο Μάριος Τόκας και ο Αντώνης Καλογιάννης το έκανε γνωστό με τη φωνή του.

Πέθανε ο τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης (vid)

Το 2017 ο Σαράντης Αλιβιζάτος είχε μιλήσει για το τραγούδι σε συνέντευξη για την Εφημερίδα Παρασκήνιο, στη δημοσιογράφο, Χρύσα Σαραντοπούλου. Τότε είχε μιλήσει για την Αννούλα. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

«– Η «Αννούλα του χιονιά» είναι υπαρκτό πρόσωπο;

Σαράντης Αλιβιζάτος: Ναι. Μάλιστα, δεν το ξέρει ότι το έγραψα για εκείνη, ίσως το μάθει τώρα, μέσα από εδώ. Είναι ένα κορίτσι που με εντυπωσίασε και τη γνώρισα όταν ξεκίνησα τις θρησκευτικές μου αναζητήσεις. Πιστεύω πολύ στον Θεό. Κάποια στιγμή είχα βρεθεί στους Ιεχωβάδες (να δω πως είναι) με κάποια Άννα. Στο δίσκο “Ξημερώνει” (1980), η Χαρούλα τραγούδησε το “Δεν Είδες” σε στίχους δικούς μου. Αυτό είχε δημοσιευθεί στα Επίκαιρα ως ποίημα. Εκείνη την εποχή η Άννα... έγραφε κι αυτή ποιήματα κι είχε αντιγράψει από τα Επίκαιρα το δικό μου… το “Δεν είδες τα δάκρυά μου…”. Της λέω: “Αυτό πού το βρήκες;”. Και μου λέει: “Εγώ το έγραψα!”.

Εκείνη την ώρα σοκαρίστηκα με το ψέμα της, αλλά είδα πόσο το αγαπούσε και σιώπησα. Μετά έφυγα από τους Ιεχωβάδες και από την Αννούλα…

Κι έτσι βγήκε το “Αχ Αννούλα του χιονιά, δεν θα είμαι πια μαζί σου“. Έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε με την Άννα».