Τι είπε ο Γιάννης Πετρίδης για Τάκη Λαμπρόπουλο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση

Ο Γιάννης Πετρίδης , ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός παραγωγός μίλησε στην εκπομπή 4-5 του Α προγράμματος για τον Τάκη Λαμπρόπουλο, τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Χιώτη, τον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη, τον Χιώτη, τη Μαρινέλα και το Άξιον Εστί.

Τι είπε ο Γιάννης Πετρίδης για Τάκη Λαμπρόπουλο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση

Ο Γιάννης Πετρίδης είναι ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός παραγωγός, έχει τη μεγαλύτερη συλλογή βινυλίων στον κόσμο και τη μακροβιότερη εκπομπή στο ραδιόφωνο "Από τις 4 στις 5", στο Α Πρόγραμμα, με μια μικρή διακοπή όταν ο Αντώνης Σαμαράς έριξε μαύρο στην ΕΡΤ (μετακόμισε στο Βήμα FM).Mια εκπομπή που καθιέρωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1975 και από αυτή μάθαμε την παγκόσμια μουσική, ότι φρέσκο κυκλοφορούσε στο χώρο του rock και όχι μόνο...

Τι είπε ο Γιάννης Πετρίδης για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Θεοδωρίδη, Beatles, Rolling Stones!

Ο Γιάννης Πετρίδης λοιπόν αναφέρθηκε στον Τάκη Λαμπρόπουλο και είπε ανάμεσα στα άλλα "πέθανε ο άρχοντας της Κολούμπια, ο θρύλος Τάκης Λαμπρόπουλος. Αυτός που προσέλαβε τον Μανώλη Χιώτη και τον διόρισε υπεύθυνο ανεύρεσης νέων ταλέντων και ανακάλυψε τον Ξυλούρη, τον Αγγελόπουλο, τη Λύδια, τη Φαραντούρη, τη Γαλάνη, τη Μοσχολιού. Έφερε στην Κολούμπια ηθοποιούς όπως τη Βουγιουκλάκη, τη Λαμπέτη, τη Μελίνα, τον Χορν, ποιητές όπως τον Ρίτσο, τον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Γκάτσο. Ένα έργο που είχα δει μαθητής στο γυμνάσιο ήταν το "τραγούδι του νεκρού αδελφού"

Πέθανε ο θρύλος της ελληνικής δισκογραφίας Τάκης Λαμπρόπουλο

Γεννήθηκε το 1930 και σε ηλικία 28 ετών ανέλαβε την Κολούμπια και έφερε την επανάσταση μαζί με τον Πατσιφά που ήταν στη Fidelity και τη Lyra. Τότε ζούσαμε στον παράδεισο με τη μουσική ροκ και τους κορυφαίους του ελληνικού τραγουδιού. Μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της δεκαετίας του 60.

Ποιον τραγουδιστή παραδεχόταν ο Καζαντζίδης; Ποιoν έλεγε... Μπαχ ο Μίκης; Ο Τάκης Λαμπρόπουλος ήξερε.

Χωρίς τον Τάκη Λαμπρόπουλο δεν θα υπήρχε το "Άξιον Εστί" και τόσα άλλα αριστουργήματα, δεν θα είχαμε τα φοβερά εξώφυλλα και το Σάββατο 4-6, στο Β΄Πρόγραμμα μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του Τάκη Λαμπρόπουλου στον Φώτη Απέργη. Τη μοναδική τα τελευταία 40 χρόνια, από τις ελάχιστες που έδωσε. Δεν μιλούσε αυτός ο άνθρωπος, ούτε τότε. Δεν έβγαινε στα ραδιόφωνα και την τηλεόραση. Δεν τον ενδιέφερε.

Τάκης Λαμπρόπουλος προς Μπιθικώτση: Φέρε τον Βαμβακάρη στην Columbia

Αγαπήσαμε το ελληνικό τραγούδι, τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη χάρη στον Τάκη Λαμπρόπουλο.

Aκούστε τι είπε ο Γιάννης Πετρίδης για τον Τάκη Λαμπρόπουλο στην εκπομπή του Α΄Προγράμματος, την Παρασκευή στην εκπομπή 4-5. Από 0.18 ως 0.28

'Επαιξε μάλιστα κατ' εξαίρεση και δυο ελληνικά τραγούδια, μια από τις σπάνιες φορές των εκπομπών του.

'Eνα δειλινό του Μίκη Θεοδωράκη με Γρηγόρη Μπιθικώτση

Ο κυρ Αντώνης του Μάνου Χατζιδάκι με Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρινέλλα