Ποιον τραγουδιστή παραδεχόταν ο Καζαντζίδης; Ποιoν έλεγε... Μπαχ ο Μίκης; Ο Τάκης Λαμπρόπουλος ήξερε

Η συνέντευξη - ντοκουμέντο του «θρύλου» της δισκογραφίας, Τάκη. Β. Λαμπρόπουλου. Για τον Στέλιο Καζαντζίδη,  τον... Μπαχ του Μίκη Θεοδωράκη, τη γέννηση του «Επιτάφιου» με ερμηνευτή τον Γρηγόρη Μπιθικώτση κι ένα κοστούμι δώρο στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Ποιον τραγουδιστή παραδεχόταν ο Καζαντζίδης; Ποιoν έλεγε... Μπαχ ο Μίκης; Ο Τάκης Λαμπρόπουλος ήξερε

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 αποχαιρετά το θρύλο της δισκογραφίας Τάκη Β. Λαμπρόπουλο, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη, μεταδίδοντας το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις 16:00 τη συνέντευξη-ντοκουμέντο που είχε δώσει πριν τρία χρόνια στον Φώτη Απέργη.

Στη μοναδική ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο άρχοντας της ιστορικής Columbia αποκαλύπτει στον Φώτη Απέργη πώς γεννήθηκε ο «Επιτάφιος» με ερμηνευτή τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, ποιος ήταν ο μοναδικός τραγουδιστής τον οποίο παραδεχόταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, και ποιον σολίστ του μπουζουκιού παρομοίαζε ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Μπαχ.

Τάκης Λαμπρόπουλος προς Μπιθικώτση: Φέρε τον Βαμβακάρη στην Columbia

Ο Τάκης Β. Λαμπρόπουλος θυμάται πώς ανακάλυψε τον νεαρό τότε Σταύρο Ξαρχάκο και πώς εμπιστεύτηκε τον Μανώλη Μητσιά και τη Δήμητρα Γαλάνη, αφηγείται πώς χάρισε στον Μάρκο Βαμβακάρη ένα κοστούμι και αποκαλύπτει τι εννοούσε ο Μανώλης Χιώτης όταν έλεγε ότι «η ορχήστρα δεν πρέπει να μουτζουρώνει τον στίχο».

Τέλος, εξομολογείται τι ένιωσε ο ίδιος όταν είδε γκρεμισμένo και ερειπωμένο τo εργοστάσιο της Ριζούπολης, στο οποίο ηχογραφήθηκαν ιστορικοί δίσκοι του ελληνικού τραγουδιού.

Στον Τάκη Λαμπρόπουλο έκανε αναφορά και ο γνωστός μουσικός παραγωγός Γιαννης Πετρίδης, τον αποκάλεσε κολοσσό και αποκάλυψε οτι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ο "Επιτάφιος".

Ποια είναι η Πακίτα Γκαλιέγο που ακούμε στον «Πεχλιβάνη» του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Info

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 16:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Συνέντευξη του Τάκη Β. Λαμπρόπουλου στον Φώτη Απέργη

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας