Δείξε μου τα μπακ σου να σου πω ποιος είσαι

Ο Κέιν (o anytime σκόρερ μας) έβαλε το γκολ που θέλαμε χθες και απόψε ετοιμαζόμαστε για την πρωτομαγιάτικη επική μονομαχία στο Μπερναμπέου

Δείξε μου τα μπακ σου να σου πω ποιος είσαι

Ο Απρίλιος έκλεισε με μια θετική στιγμή για λογαριασμό μας. Ο Χάρι Κέιν, πάνω στον οποίο είχαμε βασίσει τον τίτλο και μέρος του χθεσινού μας κειμένου, έβαλε το γκολ που θέλαμε για να πληρωθούμε την αποτελεσματικότητά του ως anytime σκόρερ στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Γουότφορντ. Είχαμε εμπνευστεί και από τις τεράστιες εντυπώσεις που συνόδευαν το ενδεχόμενο να σκοράρει και δεύτερη φορά. Τα κατάφερε ο Άγγλος φορ αμέσως μετά, αλλά η επόμενη επιτυχία του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ για λίγα εκατοστά… Χρειάζεται και τύχη η υπόθεση.

Και τώρα λέμε καλό μήνα σε όλους. Ο Μάιος μπορεί να φθίνει σταδιακά από πλευράς αριθμού ποδοσφαιρικών γεγονότων (ολοκληρώνονται ένα - ένα τα πρωταθλήματα οσονούπω), όμως ξεκινά πολύ δυναμικά. Η αναμέτρηση του Μπερναμπέου θα καθηλώσει απόψε. Υπενθυμίζουμε ότι η Ρεάλ είχε νικήσει 2-1 μέσα στο Μόναχο και ετοιμάζεται να κάνει το τελικό βήμα για την πρόκριση. Εμείς προ ημερών είχαμε αναλύσει τους λόγους που μια ομάδα όπως οι Βαυαροί δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ξεγραμμένη. Και βέβαια δεν γίνεται να αλλάξουμε γνώμη. Ιδού τα όσα σημειώναμε την προηγούμενη εβδομάδα

Για να ρίξουμε μια ματιά στις πιθανές 11άδες:

ΡΕΑΛ: Νάβας, Βάσκεθ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Κρόος, Ασένσιο, Ρονάλντο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ουλράιχ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνες, Χάμες Ροντρίγκες, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

ΑΠΟΝΤΕΣ:

Από τους Μαδριλένους ο Καρβαχάλ και ο Ίσκο και από τους Βαυαρούς οι Νόιερ, Μπόατενγκ, Κομάν, Ρόμπεν, Βιδάλ.

Ο Βαράν που αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα λογιζόταν ως αμφίβολος μέχρι πρότινος. Ο τραυματισμός του ίσως να έχει επηρεάσει την ετοιμότητά του. Ο Ίσκο αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση μεταξύ κέντρου και επίθεσης, αλλά σίγουρα δεν θεωρείται αναντικατάστατος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπόατενγκ είναι απώλεια για την άμυνα και ο Σούλε καλείται να κάνει το ματς της ζωής του. Ο Κομάν λείπει πάρα πολύ καιρό, ο Νόιερ όλη τη χρονιά, ο Ρόμπεν διανύει την πιο «ασθενή» σεζόν του στη Μπάγερν ούτως ή άλλως (και συχνά τον βλέπαμε στον πάγκο) και ο Βιδάλ είναι το μεγαλύτερο κενό της ομάδας του στα χαφ.

Για να δούμε τώρα κάποια πράγματα. Ο Ζιντάν αντιμετωπίζει τους δύσκολους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης με τρόπο δεν αρμόζει 100% στη φιλοσοφία της Ρεάλ Μαδρίτης. Επειδή γνωρίζει πως οι παίκτες του δυσκολεύονται να διεκδικήσουν ποσοστά κατοχής της μπάλας, προτιμά να τους στήνει κοντά στη μεσαία γραμμή και να βγάζει αντεπιθέσεις όταν ανεβαίνει ψηλά η αντίπαλη άμυνα. Ακόμα και μέσα στο Μπερναμπέου έτσι παίζουν οι «μερένχες». Είναι σίγουρο ότι η άμυνα της Μπάγερν θα ανεβεί ξανά ψηλά, συνεπώς ο Ρονάλντο ενδέχεται να βρει χώρο για να ξεφύγει.

Όμως, αν οι Γερμανοί αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αρχίσουν να "σφυροκοπούν", δεν θα είναι πρόβλημα οι δικοί τους αμυνόμενοι, αλλά αυτοί των γηπεδούχων. Σχεδόν όλοι οι άσοι της Μπάγερν είναι επιθετικογενείς. Πέραν των Λεβαντόφσκι, Μίλερ και Ριμπερί, ο Χάμες Ροντρίγκες βλέπει σχεδόν μόνο μπροστά, ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι από τους μέσους που βρίσκονται και στις δύο περιοχές ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, ο Κίμιχ, στα πρότυπα του Λαμ, έχει μάθει να ανεβαίνει μέχρι το αντίπαλο …σημαιάκι του κόρνερ και ο Αλάμπα ποτέ δεν φημίστηκε για τις ανασταλτικές του αρετές. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Εθνική Αυστρίας έχει αγωνιστεί ακόμα και ως δεκάρι.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει η πεποίθηση ότι και οι δύο αντίπαλοι θα σκοράρουν τουλάχιστον από μια φορά. Συνεπώς ΓΚΟΛ - ΓΚΟΛ. Επειδή αυτό που γράφουμε εμείς το γνωρίζουν και οι «μπουκ», έριξαν την απόδοση στο 1,25. Και το συνδυάζουμε με το over 2,5 για ανεβάσουμε την τιμή. Αν το σκορ γίνει 1-1, θα δούμε μάχη μέχρις εσχάτων.

Αν τα παραπάνω ακούγονται για κάποιους προφανή, μπορούμε να ρισκάρουμε παραπάνω, έχοντας επίγνωση αρκετών ενδεχομένων. Αξίζει το ρίσκο στο 1,90 των 4-6 γκολ. Αξίζει το ρίσκο και στο να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δηλαδή εκεί που θα κριθούν τα πάντα.

Και τώρα επιστρέφουμε στον τίτλο του κειμένου μας για να τζογάρουμε σκεπτόμενα. Η Ρεάλ προκρίνεται και με ισοπαλία. Αν το σκορ του αγώνα είναι 1-1 ή 2-2 στο πχ. στο 70’, δεν θα είναι οι Μαδριλένοι αυτοί που θα διεκδικούν τη νίκη ρισκάροντας, αλλά οι αντίπαλοί τους. Και μόνο το γεγονός αυτό μας κάνει να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο Χ, το οποίο καλύπτουμε με διπλό, λόγω ανεβασμένων αποδόσεων.

Θεωρούμε πως σε αυτή την αναμέτρηση θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι μπακ των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι θα ξεκινήσουν με τον Μαρσέλο και τον Λούκας Βάσκεθ. Ο πρώτος αγωνίζεται με άνεση από τη μέση και μπροστά, δίνει ρυθμό και έχει δυνατότητες και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Ανασταλτικά δεν είναι και ο πιο αποτελεσματικός αμυντικός του κόσμου. Και θα έχει βασικό αντίπαλο τον εκρηκτικό Μίλερ, ο οποίος συχνά θα «ντουμπλάρεται» από τον ταχύτατο Κίμιχ. Ο Λούκας Βάσκεθ από την πλευρά του είναι δεύτερη επιλογή μετά τον Καρβαχάλ, η απουσία του οποίου αναμένεται να φανεί.

Ο Ισπανός θα βρει μπροστά του τον αφηνιασμένο Ριμπερί και ενίοτε κοντά του και τον Αλάμπα. Αν οι Γερμανοί μεταφέρουν τη δράση στο αντίπαλο μισό, τα πίσω άκρα της Ρεάλ αναμένεται να λυγίσουν. Το θέμα είναι τι θα γίνει εντός περιοχής και αν αυτή τη φορά οι φορ των φιλοξενούμενων αποδειχθούν πιο αποτελεσματικοί. Και βέβαια το πώς θα ανταποκριθούν οι αμυνόμενοι του. Χάινκες στις αντεπιθέσεις του Ρονάλντο. Και δεν ξεχνάμε ότι ποντάρουμε μόνο για να κάνουμε ωραιότερο το βράδυ μας παρακολουθώντας το ματς.