Θα αποχαιρετήσει ιδανικά το κοινό του ο Ολυμπιακός;

Πώς «βλέπουν» οι στοιχηματικές εταιρείες τον τελευταίο αγώνα των «ερυθρόλευκων» στο Καραϊσκάκη και η δράση στα βασικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης

Θα αποχαιρετήσει ιδανικά το κοινό του ο Ολυμπιακός;

Η Φενερμπαχτσέ και η Τσέλσι μας έδωσαν τα ισχυρά διπλά που περιμέναμε χθες. Οι νίκες των Κάρντιφ, Σκάνθορπ και Κόβεντρι, όλες φιλοξενούμενες μας έδωσαν μεγάλες αποδόσεις και το Αμβούργο μας απογείωσε με τα τριάρια του. Αντίθετα, η Μπρέντφορντ ηττήθηκε από τη Μπάρνσλεϊ και είπε αντίο στα μπαράζ ανόδου από την τρίτη κατηγορία της Αγγλίας στην Τσάμπιονσιπ και η Νοτς Κάουντι έχασε τον απευθείας προβιβασμό και θα μπλέξει με την περιπέτεια των μπαράζ.

Όσο για την αναμέτρηση της Μπάγερν με την Άιντραχτ, όσα γράφαμε για τις προθέσεις του Γιουπ Χάινκες, φάνηκαν στο τερέν. Άφησε έξω όλα του τα «αστέρια», χρησιμοποίησε και τέσσερα …αμούστακα παιδιά, τα τρία εκ των οποίων έκαναν ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα των Βαυαρών. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Φρανκφούρτης διεκδικούσε μάταια θετικό αποτέλεσμα μέχρι να λυγίσει στο τελευταίο πεντάλεπτο, οπότε το 2-1 έγινε 4-1.

Κοντράρεται ο Ολυμπιακός

Την προηγούμενη εβδομάδα οι στοιχηματικές εταιρείες, ανέβαζαν τις τιμές νίκης του Ολυμπιακού και χαμήλωναν αυτές που έδειχναν θετικό αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα. Και οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν. Ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, οι Πειραιώτες ήταν και παραμένουν βέβαια μεγάλο φαβορί. Ο άσος ξεκίνησε από το 1,15, όμως ανέβηκε στο 1,18. Το Χ αρχικά δινόταν στο 6,00 και πλέον στο 5,75 και το διπλό από 10,50 έπεσε στο 9,00. Οι Αγρινιώτες όντως ρίχνουν το τελευταίο τους χαρτί για την πεντάδα, όμως εκτός του ότι τους παρουσιάστηκαν τόσες και τόσες ευκαιρίες και τις έχασαν στο προηγούμενο διάστημα, θα παραταχθούν και με σημαντικές απουσίες. Το σημερινό ματς είναι το τελευταίο του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη (η σεζόν κλείνει στα Γιάννινα) και το ιδανικό για τους γηπεδούχους θα ήταν να αποχαιρετήσουν το κοινό τους με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα το αν οι εταιρείες είχαν δίκιο ή άδικο που ανέβαζαν τις αποδόσεις του Ολυμπιακού, θα φανεί στο γήπεδο.

Να προσθέσουμε ότι πτώση παρουσιάζει σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά και το διπλό του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Θα αντέξει;

Δεν ξέρουμε ποιο ήταν το μεγαλύτερο σοκ για τους ανθρώπους της Νάπολι. Η προ εβδομάδων άδοξη ισοπαλία με τη Σασουόλο ή η χθεσινή νίκη της Γιουβέντους στο Σαν Σίρο; Το σίγουρο είναι ότι οι «παρτενοπέι» είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τη μάχη και να μειώσουν ξανά στο -1, περιμένοντας αλλού (Ολίμπικο;) απώλεια των «μπιανκονέρι». Επίσης, δεδομένο είναι ότι αν κάποιος ρωτήσει στη Φλωρεντία ποια είναι η πλέον «μισητή» ομάδα του κόσμου, το όνομα «Γιουβέντους» μπορεί να απαντηθεί από το 90% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Στο μεταξύ, η Μίλαν ύστερα από 6 αγωνιστικές χωρίς νίκη, θα κινδυνεύσει να χάσει ακόμα και την έβδομη θέση (στην έκτη στέκεται ήδη η Αταλάντα). Δεν πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή έξοδος των «ροσονέρι» θα τεθεί εν αμφιβόλω. Η γηπεδούχος Μπολόνια είναι από τις βαθμολογικά πιο άνετες και ανέμελες ομάδες του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Φιορεντίνα – Νάπολι 2 (1,45)
Μπολόνια – Μίλαν 2 (1,65)

Αγωνιούν και οι Γερμανοί

Πλήρωσε την απληστία της η Λειψία. Οι ιθύνοντές της έβαλαν στόχο μέχρι και τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμα και τη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα. Στην Ευρώπη δέχτηκαν χτύπημα από τη Μαρσέιγ και στο πρωτάθλημα έχουν πέσει έκτοι. Πάντως, ακόμα κρατούν στα χέρια τους το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και έτσι όπως τα …κατάφεραν σκοπός τους είναι να το οριστικοποιήσουν. Αν συνέλθουν και αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους στο Μάιντζ, η ομώνυμη της πόλης γηπεδούχος ομάδα θα πνιγεί στο άγχος της απειλής του υποβιβασμού. Η ομάδα του Ντε Μπλάσις είναι σκληρή και μαχητική, όμως σκοράρει με …αίτηση (βρήκε δίχτυα σε δύο ματς από τα τελευταία της επτά).

Η Ντόρτμουντ προσπαθεί να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα, ώστε να βρεθεί τη νέα σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για κακή της τύχη συνεχίζει να ταλαιπωρείται από απουσίες, αλλά για καλή της τύχη η γηπεδούχος Βέρντερ εξασφάλισε την παραμονή της με τα χθεσινά αποτελέσματα. Οι Βεστφαλοί έχουν και πολύ καλή παράδοση στη Βρέμη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μάιντζ - Λειψία 2 (2,05)
Βέρντερ – Ντόρτμουντ Over 2,5 (1,45) και 2 (1,85)

Πιο δύσκολα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει χάσει προ πολλού τον τίτλο από τη Μπαρτσελόνα και συγχρόνως έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκεται εν μέσω ημιτελικών Γιουρόπα Λιγκ και η ρεβάνς με την Άρσεναλ διεξάγεται την ερχόμενη Πέμπτη. Μάλλον η είσοδος στον τελικό είναι πιο σημαντική από ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς με την Αλαβές εκτός Μαδρίτης.

Στη Ρωσία η Ζενίτ συγκρούεται με την ΤΣΣΚΑ με φόντο το …σεντόνι των πρωταθλητών. Όμως, η ομάδα του Μαντσίνι έχει βγει εντελώς εκτός ρυθμού. Δέχεται εύκολα το γκολ και από τη μέρα που τραυματίστηκε ο Κοκόριν, αδυνατεί να σκοράρει η ίδια. Οι Μοσχοβίτες έχουν αφήσει πολύ καλύτερα δείγματα σταθερότητας και αξιοπιστίας. Και αφού προσφέρονται σε τιμές αουτσάιντερ, ενδιαφερόμαστε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Αλαβές – Ατλέτικο Μαδρίτης Χ1 (3,05/3,15)
Ζενίτ – ΤΣΣΚΑ Χ2 (2,95/2,95)