Nα φτάσουν στο στόχο τους περισσότερες ομάδες που έχουν πραγματικό κίνητρο

Τα χθεσινά (27/4) μας στάνταρ πήγαν κατ’ ευχήν. Μαζί και τα Over τους. Αντίθετα το ρίσκο στην Ισπανία με τη Σεβίλλη και τη Σαραγόσα δεν έπιασε τόπο.

Nα φτάσουν στο στόχο τους περισσότερες ομάδες που έχουν πραγματικό κίνητρο

Σήμερα βασικά πρωταθλήματα που μας συντροφεύουν από τον προηγούμενο Αύγουστο πλησιάζουν στο φινάλε τους και διεξάγονται παντού οριακές μονομαχίες. Ειδικά οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας εισέρχονται στην προτελευταία αγωνιστική. Στη Μπουντεσλίγκα γίνεται πανικός με αναμετρήσεις χωρίς αύριο. Στην Ιταλία δεσπόζει η σύγκρουση της Ίντερ με τη Γιουβέντους και γενικώς παντού έχουμε παιχνίδια με ομάδες που συνεχίζουν να έχουν στόχους.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για να παρασυρθεί ο οποιοσδήποτε παίκτης του στοιχήματος, όσο καλά διαβασμένος κι αν είναι. Το ότι 50 ομάδες έχουν κίνητρο δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν όλες. Έτσι, ζυγίζουμε τα δεδομένα, προσπαθούμε να αντιληφθούμε τις δυσκολίες της κάθε αναμέτρησης και ποντάρουμε σε όσο το δυνατό λιγότερα παιχνίδια.

«Φωνάζουν»

Η Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει εκτός Σουκρού Σαράτσογλου την υπολογίσιμη Κασίμπασα. Οι φιλοξενούμενοι μάχονται για τον τίτλο ή έστω τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον ίδιο στόχο έχουν επίσης η Γαλατασαράι, η Μπεσίκτας και η Μπασακσεχίρ. Η Φενέρ απέχει τρεις πόντους από την κορυφή και η νίκη είναι μονόδρομος. Και αυτή η επικράτηση γίνεται αυτοσκοπός από τη στιγμή που αναμετρούνται μεταξύ τους η Γαλατασαράι με τη Μπεσίκτας.

Η τέταρτη της Πρέμιερ Λιγκ, Τότεναμ (υποδέχεται τη Δευτέρα τη Γουότφορντ) δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και το +5 που απέχει από την Τσέλσι, θα γίνει το βράδυ +2 αν οι «μπλε» φύγουν νικητές από την Ουαλία. Η ομάδα του Κόντε θα ασκήσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη πίεση στα «σπιρούνια». Η απόδοσή της έχει βρεθεί σε ανοδική τροχιά και η ποιότητά της είναι δεδομένα ανώτερη της Σουόνσι. Οι Ουαλοί παλεύουν για την παραμονή τους, αλλά για κακή τους τύχη οι φιλοξενούμενοι δεν είναι αδιάφοροι και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι υπέρτατος στόχος για κάθε ισχυρό κάθε πρωταθλήματος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Κασίμπασα – Φενερμπαχτσέ 2 (1,40)
Σουόνσι – Τσέλσι 2 (1,45)

Οι αναγκαιότητες στην Αγγλία

Στη Μεγάλη Βρετανία οι περισσότερες ομάδες καταθέτουν στο γήπεδο ό,τι έχουν. Οι βαθμολογικά αδιάφορες παραμένουν σκληροί αντίπαλοι σεβόμενοι το κοινό τους, όμως οι αντίπαλοί τους που παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς σε ένα ματς αναμένονται σκληρότεροι. Γι’ αυτό και οι αποδόσεις στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας είναι μεγαλύτερες και αξίζουν το ρίσκο.

Στην Τσάμπιονσιπ η Κάρντιφ έπεσε τρίτη μετά τα χθεσινή νίκη της Φούλαμ. Η δεύτερη θέση οδηγεί απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ και η επόμενη στα μπαράζ. Οι Ουαλοί λοιπόν, θα δώσουν τα πάντα για να υποχρεώσουν σε ήττα την εξασφαλισμένη Χαλ.

Στο ίδιο πρωτάθλημα η Μπάρνσλεϊ έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής βάσει της βαθμολογίας, όμως αγωνιστικά δεν μπορεί να τις υποστηρίξει. Εδώ και τέσσερις αγωνιστικές το μόνο που απέσπασε ήταν μια ισοπαλία με την κοινών στόχων Μπόλτον, ισοπαλία που έγινε αποδεκτή σαν ήττα. Αντίθετα η Μπρέντφορντ εξαπολύει αντεπίθεση εδώ και ένα μήνα για να προλάβει να βρει θέση στη ζώνη των μπαράζ ανόδου. Τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία με την ανώτερη Φούλαμ συνθέτουν τον πρόσφατο απολογισμό της. Μαζί της είμαστε.

Στην τρίτη κατηγορία η Μίλτον Κέινς Ντονς έχει καταδικαστεί. Οι πέντε συνεχόμενες ήττες δεν αντανακλούν σε ομάδα που παλεύει με αξιώσεις. Σήμερα θα υποβιβαστεί γιατί αναμετράται με την προερχόμενη από δύο νίκες και στοχεύουσα στην άνοδο (μέσω μπαράζ) Σκάνθορπ.

Στην τέταρτη κατηγορία η Νοτς Κάουντι διεκδικεί έξι βαθμούς σε δύο αγωνιστικές και στο τέλος θα διαπιστωθεί αν θα έχει εξασφαλίσει την άνοδο, υπερισχύοντας στον τεράστιο ανταγωνισμό της Γουίκομ και της Έξετερ. Είναι φορμαρισμένη και ανώτερη της Γκρίμσμπι. Αυτή βλέπει την επικίνδυνη ζώνη από απόσταση 5 βαθμών. Δεν θα ησυχάσει μέχρι να εξασφαλιστεί, αλλά η συγκυρία είναι εναντίον της. Οι φιλοξενούμενοι είναι ανώτεροι.

Στο μεταξύ, η Τσέλτεναμ είναι βαθμολογικά αδιάφορη εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Ασταθής, αναξιόπιστη και αφελής. Και η Κόβεντρι χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει οριστικά μια θέση στα μπαράζ ανόδου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Χαλ – Κάρντιφ 2 (1,95)
Μπάρνσλεϊ – Μπρέντφορντ 2 (1,90)
Μίλτον Κέινς Ντονς – Σκάνθορπ 2 (1,87)
Τσέλτεναμ – Κόβεντρι 2 (2,18)
Γκρίμσμπι – Νοτς Κάουντι 2 (2,18)

Το παρόν και το μέλλον της Μπάγερν και το Αμβούργο

Η Μπουντεσλίγκα έφτασε στην 32 αγωνιστική. Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον ματς για στοίχημα. Η Μπάγερν αναμετράται με την Άιντραχτ. Υποδέχεται την ομάδα του Νίκο Κόβατς, οποίος σε ενάμιση μήνα θα διαδεχθεί τον Γιουπ Χάινκες. Οι Βαυαροί είναι και μαθηματικά πρωταθλητές. Θα αγωνιστούν με αναπληρωματικούς (συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ακόμα και τρεις παίκτες του… εφηβικού) και το μόνο που τους νοιάζει είναι η ημιτελική ρεβάνς στο Μπερναμπέου. Τίποτα περισσότερο. Έχουν και καλές σχέσεις με το σύλλογο της Φρανκφούρτης, ο οποίος κάνει προσπάθεια για να βρει θέση που οδηγεί στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο μεταξύ, για το Αμβούργο σήμερα διεξάγεται ο νυν υπέρ πάντων στο λιμάνι του αγών. Οι «λιμανίσιοι» με νίκη στο Βόλφσμπουργκ μένουν ζωντανοί. Αν όχι, θα ασφυκτιούν μέχρι να οριστικοποιηθεί ο πρώτος υποβιβασμός στην ιστορία τους. Οι «λύκοι» από την πλευρά τους, κινδυνεύουν επίσης και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να στερήσουν βαθμούς από τους αντιπάλους τους. Ματς φωτιά με μεγάλες αποδόσεις και διαλέγουμε τις υψηλότερες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μπάγερν – Άιντραχτ Χ2 (4,25/5/25)
Βόλφσμπουργκ – Αμβούργο Χ2 (3,30/3,05)