Δύσκολες αναμετρήσεις για τα φαβορί

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (10/7).

Δύσκολες αναμετρήσεις για τα φαβορί

Σενεγάλη-Μπενίν (19:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στα προημιτελικά του Copa Africa.

Η Σενεγάλη την γλίτωσε φθηνά απέναντι στην Ουγκάντα, η οποία είχε περισσότερες φάσεις, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Το γκολ του Μανέ στο 15ο λεπτό ήταν αρκετό για να στείλει τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τον ίδιο να χάνει και πέναλτι στο 61'. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Το Μπενίν συνεχίζει την τρομερή του πορεία, όντας αήττητο ως τώρα στην διοργάνωση με τέσσερις ισοπαλίες. Στους «16» χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι και αρκετή δόση τύχης για να αποκλείσει το Μαρόκο, με τον Χακίμ Ζιγιέκ να αστοχεί από την άσπρη βούλα στο 96ο λεπτό! Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ενώ εξέτισε την ποινή της ο Μουνιέ (επιθετικός, Χάντερσφιλντ).

Η Σενεγάλη είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μετά τον αποκλεισμό της Αιγύπτου, ωστόσο το Μπενίν έχει αποδείξει πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Θα επιλέξουμε να σημειωθούν 2-3 γκολ.

Νιγηρία-Νότια Αφρική (22:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στα προημιτελικά του Copa Africa.

Η Νιγηρία υπέστη ήττα σοκ (2-0) από την Μαδαγασκάρη την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ωστόσο στους «16» και συγκεκριμένα στο δεύτερο ημίχρονο με το Καμερούν, ξύπνησε και έκανε την ανατροπή σε τρία λεπτά (63',66'), μετατρέποντας το 1-2 σε 3-2. Μόνος αμφίβολος ο δεξιός μπακ Σεχού (Μπούρσασπορ), ενώ αποχώρησε από την αποστολή ο αρχηγός Τζον Όμπι Μίκελ (μέσος, Μίντελσμπρο) λόγω τραυματισμού.

Η Νότια Αφρική με δύο ήττες και μία νίκη στους ομίλους πέρασε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Έκανε την έκπληξη αποκλείοντας από τη συνέχεια της διοργάνωσης την διοργανώτρια Αίγυπτο, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Οι αποδόσεις δίνουν προβάδισμα στη Νιγηρία, ωστόσο έχουμε δει αρκετές εκπλήξεις ως τώρα στη διοργάνωση. Πιο ασφαλής λύση μοιάζει η ισοπαλία του ημιχρόνου.

Συνοπτικά:

Σενεγάλη-Μπενίν: 2-3 γκολ (1.95)

Νιγηρία-Νότια Αφρική: Χ ημίχρονο (1.83)