Ουγγαρία και Βέλγιο για διατήρηση της πρωτιάς

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (11/6).

Ουγγαρία και Βέλγιο για διατήρηση της πρωτιάς

Ουγγαρία-Ουαλία (21:45)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η Ουγγαρία έχει αφήσει πίσω της την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Σλοβακία, καθώς μετράει δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι στη φιναλίστ του Μουντιάλ, Κροατία και το Αζερμπαϊτζάν και βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου. Οι Μαγυάροι άνοιξαν το σκορ στο Μπακού στο 18ο λεπτό, ενώ διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο 53'. Οι Αζέροι μείωσαν στο 69', όμως δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και άλλο γκολ και γενικά δεν άφησαν την ομάδα του Νίκολα Γιούρσεβιτς να κάνει πολλές ευκαιρίες. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στην δεύτερη αγωνιστική η Ουαλία (την πρώτη είχε ρεπό) πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Σλοβακία εντός έδρας, έχοντας προηγηθεί από το 5ο λεπτό, ωστόσο δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε από την Κροατία 2-1 εκτός έδρας, με την άμυνα να φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ, ωστόσο ατύχησε στο επιθετικό κομμάτι, καθώς θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Η Ουγγαρία διαθέτει δυνατή έδρα, ενώ το μόνο «όπλο» της Ουαλίας αυτή τη στιγμή είναι ο παραγκωνισμένος στη Ρεάλ, Γκάρεθ Μπέιλ. Σε καλή απόδοση βρίσκεται η νίκη των γηπεδούχων.

Βέλγιο-Σκωτία (21:45)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Το Βέλγιο είναι το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, κάτι που φαίνεται και από το 3/3 ως τώρα, ωστόσο στο προηγούμενο παιχνίδι της έμοιαζε να ζορίζεται επιθετικά. Αν και αντιμετώπισε το αδύναμο Καζακστάν στην έδρα του με όλα τα αστέρια στην αρχική ενδεκάδα, σκόραρε μόλις τρία γκολ, με το τελευταίο να σημειώνεται στο 50ο λεπτό, ενώ είχε 12 τελικές προς την εστία. Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να πει πως κρατούσε δυνάμεις για τη σημερινή αναμέτρηση. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Η Σκωτία θα μπορούσε να ισοβαθμεί με το Βέλγιο ή έστω να βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά, ωστόσο την πρώτη αγωνιστική γκέλαρε στην έδρα του Καζακστάν και έχασε με 3-0. Την επόμενη αγωνιστική επιβλήθηκε του Σαν Μαρίνο με 2-0 εκτός έδρας, ενώ την περασμένη αγωνιστική αν και προηγήθηκε κόντρα στη Κύπρο εντός έδρας, ισοφαρίστηκε στο 87' και δύο λεπτά αργότερα βρήκε και πάλι τον δρόμο για τα δίχτυα και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Το Βέλγιο είναι ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο η Σκωτία θα παλέψει για το θαύμα, ώστε να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης. Δεν αποκλείεται να δούμε τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν έστω και ένα γκολ, ενώ σε καλή απόδοση βρίσκεται επίσης το σημείο 4-6 γκολ.

Συνοπτικά:

Ουγγαρία-Ουαλία: 1 (2.65)

Βέλγιο-Σκωτία: γκολ/γκολ (2.50) 4-6 γκολ (2.45)