Επιλογές από Ρωσία και Γαλλία

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (10/5)

Επιλογές από Ρωσία και Γαλλία

Λοκομοτίβ Μόσχας-Ρουμπίν Καζάν (19:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 28η αγωνιστική της Ρώσικης Premier League.

Η Λοκομοτίβ μάχεται με την Κρασνοντάρ για την κατάληψη της 2ης θέσης, η οποία οδηγεί στους ομίλους του Champions League, με τους Μοσχοβίτες να βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στην έδρα της Άρσεναλ Τούλα με 2-0, ενώ έπαιζε καλύτερα και δέχθηκε μόλις δύο τελικές προς την εστία οι οποίες ήταν και τα γκολ. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Τζέφερσον Φαρφάν (επ. μέσος), ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντένις Ρότενμπεργκ (αμυντικός) και Ντμίτρι Ταράσοφ (μέσος).

Η Ρουμπίν βρίσκεται στην 10η θέση και θέλει μία νίκη στις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές για να παραμείνει στην κατηγορία. Την περασμένη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη της νίκη έπειτα από εννέα αναμετρήσεις (5 ήττες, 4 ισοπαλίες), επικρατώντας της Έρενμπουργκ με 2-0 εντός έδρας, ωστόσο χρειάστηκε την βοήθεια της τύχης, καθώς τα τέρματα προήλθαν από αυτογκόλ και πέναλτι. Αμφίβολοι είναι οι Αλεξάντρ Μπουχάροφ (επιθετικός) και Βλάντιμιρ Γκρανάτ (αμυντικός).

Η Λοκομοτίβ είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο θα επιλέξουμε τη νίκη της από το πρώτο ημίχρονο.

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (21:45 Novasports 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 36η αγωνιστική της Ligue 1.

Η Σεντ Ετιέν με μία ισοπαλία βάζει στο τσεπάκι της την 4η θέση, ωστόσο στόχος της είναι η 3η η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε με 2-3 στην έδρα της Μονακό και διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 7 παιχνίδια, ενώ λειτούργησε πολύ καλά αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Λόις Ντιονί (επιθετικός), Γκάμπριελ Σίλβα (αμυντικός) και Κέβιν Μονέτ-Πακέτ (επιθετικός), ενώ αμφίβολοι είναι οι Ρομέν Χαμούμα (μέσος) και Τίμοθι Κολοτζιέζακ (αμυντικός).

Η Μονπελιέ θέλει μόνο νίκη για να μειώσει την διαφορά των δύο ομάδων στους τέσσερις βαθμούς, ωστόσο μοιάζει αρκετά απίθανο να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Την περασμένη αγωνιστική πλήρωσε την κακή της εικόνα και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Αμιέν, η οποία είχε μόλις μία τελική προς την εστία και κατάφερε να προηγηθεί. Για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο τραυματίας Ρούμπεν Αγκιλάρ (αμυντικός).

Η Σεντ Ετιέν δείχνει να πατάει καλύτερα αυτή τη στιγμή, οπότε θα επιλέξουμε τη νίκη των γηπεδούχων συνδυαστικά με το over 2.5.

Συνοπτικά:

Λοκομοτίβ Μόσχας-Ρουμπίν Καζάν: 1ημ./1τελ. (2.20)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ: 1 & over 2.5 (2.30)