Νίκη φιέστας για Γιουβέντους, με διαφορά η Λεβερκούζεν

Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (20/4).

Νίκη φιέστας για Γιουβέντους, με διαφορά η Λεβερκούζεν

Γιουβέντους-Φιορεντίνα (19:00 Novasports 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 33η αγωνιστική της Serie A.

Με την σκιά του αποκλεισμού από τον Άγιαξ θα πανηγυρίσει η Γιουβέντους το 8ο συνεχόμενο σκουντέτο μπροστά στον κόσμο της, καθώς με ένα βαθμό είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Στο παιχνίδι με τους Ολλανδούς κατάφερε να προηγηθεί στο 28' και να κάνει ακόμα πιο πιθανή την πρόκριση στα ημιτελικά, όμως έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απαντήσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πιτσιρίκια τον Έρικ Τεν Χαγκ ήταν άπιαστα και έκαναν την άμυνα της Γιούβε να... ζαλιστεί και στο 67' έκαναν το "χρυσό" εισιτήριο δικό τους, ενώ θα μπορούσαν να βάλουν παραπάνω γκολ. Ο ΜασιμιλιάνοΑλέγκρι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μάριο Μάντζουκιτς, Τζόρτζιο Κιελίνι και Μάρτιν Κάσερες.

Η Φιορεντίνα βρίσκεται στην 10η θέση και δεν προλαβαίνει να βγει στα προκριματικά του Europa League, όμως ελπίζει να μπει στο τραίνο για την Ευρώπη μέσω του κυπέλλου, καθώς αντιμετωπίζει στον επαναληπτικό ημιτελικό την Αταλάντα (3-3 εντός). Την προηγούμενη αγωνιστική έφερε "λευκή" ισοπαλία με την Μπολόνια εντός έδρας και έφτασε τα 8 παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (5 ισοπαλίες, 3 ήττες). Και στα δύο ημίχρονα οι "βιόλα" είχαν περισσότερες ευκαιρίες σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, όμως ο Λούκας Σκορούπσκι δεν άφηνε τίποτα να περάσει από την εστία του. Ο Στέφανο Πιόλι δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Μάρκο Πιάτζα.

Η Φιορεντίνα δεν μοιάζει ικανή να χαλάσει την γιορτή των "μπιανκονέρι", πόσο μάλλον να φανεί ανταγωνιστική, κάτι που μας οδηγεί στην επιλογή της νίκης των γηπεδούχων από το ημίχρονο.

Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη (16:30 ΟΤΕ Sport 5)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 30η αγωνιστική της Bundesliga.

Η Λεβερκούζεν μπορεί να πλησιάσει περισσότερο την 6η θέση σε περίπτωση νίκης καθώς απέχει δύο βαθμούς από την Χόφενχαμ. Την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε νικηφόρα (1-0) από την έδρα της Στουτγκάρδης χάρη σε πέναλτι, ενώ και οι δύο ομάδες είχαν ισάξιες ευκαιρίες. Ο Πίτερ Μπος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Καρίμ Μπελαραμπί και Τζόελ Ποχιανπάγκο, ενώ αμφίβολος είναι ο Λαρς Μπέντερ.

Η Νυρεμβέργη βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και παλεύει να τερματίσει έστω και στην 16η θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με τον 3ο της δεύτερης κατηγορίας, από την οποία απέχει τρεις βαθμούς.Την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Σάλκε εντός έδρας και ενώ προηγήθηκε στο 82', δύο λεπτά αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση. Ο Μπόρις Σόμερς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ενρίκο Βαλεντίνι και Άνταμ Ζρέλακ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Τόρλες Νολ και Τιμ Λέιμπολντ.

Η Λεβερκούζεν έχει το ρόλο του φαβορί στην αναμέτρηση, ωστόσο για πιο ανεβασμένη απόδοση θα συνδυάσουμε τον άσσο με over 3.5.

Συνοπτικά:

Γιουβέντους-Φιορεντίνα: 1/1 (2.00)

Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη: 1 & over 3.5 (2.20)