Νίκη με κίνητρο για Άρσεναλ και Σεντ Ετιέν

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το κουπόνι της Δευτέρας (1/4)

Νίκη με κίνητρο για Άρσεναλ και Σεντ Ετιέν

Άρσεναλ-Νιουκάστλ (22:00 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στo πλαίσιo της 32ης αγωνιστικής της Premier League.

Η Άρσεναλ έχει την ευκαιρία με νίκη να ανέβει στην 3η θέση, ξεπερνώντας Γιουνάιτεντ και Τότεναμ και να βγει στο Champions League μετά από απουσία δύο σεζόν. Κατά τη διάρκεια των εθνικών υποχρεώσεων, οι κανονιέρηδες βρίσκονταν στο Ντουμπάι για να κάνουν προετοιμασία και έδωσαν ένα φιλικό με την τοπική Αλ Νασρ, την οποία και νίκησε 3-2. Ο Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λούκα Τορέιρα, Έκτορ Μπεγερίν, Ρομπ Χόλντινγκ και Ντάνι Γουέλμπεκ, ενώ έτοιμοι θεωρούνται οι Άρον Ράμσεϊ και Νάτσο Μόνρεαλ.

Η Νιουκάστλ βρίσκεται στην 14η θέση με απόσταση 7 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο δεν επαναπαύεται μέχρι να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι ήρθε ισόπαλη (2-2) εκτός έδρας με την Μπόρνμουθ, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ωστόσο οι "καρακάξες" χρειάστηκαν γκολ στο 94' για να πάρουν τον βαθμό. O Ράφα Μπενίτεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο αμυντικό Φάμπιαν Σαφ, ενώ επέστρεψε στις προπονήσεις και θεωρείται έτοιμος ο αρχηγός, Τζαμάλ Λασκέλς.

Η Άρσεναλ είναι το φαβορί στην αναμέτρηση και θα προσπαθήσει να καθαρίσει από νωρίς, κάτι που μας οδηγεί στη νίκη της Άρσεναλ από το ημίχρονο.

Σεντ Ετιέν-Νιμ (21:30)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Η Σεντ Ετιέν βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος, ωστόσο μπορεί να μην εξασφαλίσει τη πρόκριση στο Europa League, καθώς το Στρασβούργο κατέκτησε κύπελλο, ενώ υπάρχει ακόμα το δεύτερο κύπελλο της Γαλλίας, το οποίο αν κατακτήσει και αυτό κάποια ομάδα εκτός πεντάδας, προκρίνεται αυτή. Στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι, ισοπέδωσε την Καέν μέσα στην έδρα της, νικώντας 5-0. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ουαχμπί Καζρί είναι τιμωρημένος, ενώ οι Σίλβα Γκάμπριελ, Λόικ Περίν, Γιάνις Σαλιμπούρ και Κέβιν Πακέτ είναι τραυματίες.

Η Νιμ βρίσκεται στην 12η θέση και απέχει 14 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που την καθησυχάζει για την συνέχεια, καθώς το να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη ξέρουν όλοι στην ομάδα πως δεν είναι εύκολο. Στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι αντιμετώπιζε στην έδρα της το Στρασβούργο κι ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (2-2) με γκολ στο 92'. Εκτός παραμένει ο τραυματίας επιθετικός Κλεμέντ Ντεπρές και ο μέσος Λόικ Λάντρε.

Δεδομένου της σημασίας που έχει το τρίποντο για την Σεντ Ετιέν και την αδιαφορία της Νιμ, αλλά και την απουσία του πρώτου σκόρερ των γηπεδούχων, θα ποντάρουμε στη νίκη των γηπεδούχων με λιγότερα από τέσσερα γκολ στην αναμέτρηση.

Συνοπτικά:

Άρσεναλ-Νιουκάστλ: 1 ημίχρονο/ 1 τελικό (1.80)

Σεντ Ετιέν-Νιμ: 1 & under 3.5 (2.5)