Μονομαχία στο Μόναχο, με αέρα η Μπαρτσελόνα

Οι στοιχηματικές προβλέψεις για τις σημερινές (13/3) αναμετρήσεις του Champions League.

Μονομαχία στο Μόναχο, με αέρα η Μπαρτσελόνα

Μπάγερν Μονάχου-Λίβερπουλ (22:00 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες αναμετρούνται στον επαναληπτικό αγώνα των 16 του Champions League.

Η Μπάγερν φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω τον κακό της εαυτό, καθώς έχει μόνο νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια του πρωταθλήματος, με 18 γκολ (11 στα τελευταία δύο!) και πλέον μοιράζεται την κορυφή με την Ντόρτμουντ. Το Σάββατο συνέτριψε τη Βόλφσμπουργκ με το εμφατικό 6-0 στην «Αλιάνζ Αρένα», ενώ η μόνη φορά που κατάφεραν να απειλήσουν οι «λύκοι» ήταν στο 56’ με τον Άρνολντ. Το σκορ του πρώτου αγώνα (0-0) τις δίνει ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο η Λίβερπουλ δεν είναι… Βόλφσμπουργκ. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Τολισό και Ρόμπεν, αλλά και οι τιμωρημένοι Μίλερ και Κίμιχ.

Η Λίβερπουλ έχασε ένα προβάδισμα 7 βαθμών από τη Μαν. Σίτι στην Premier League, η οποία την «έριξε» από την κορυφή και προηγείται για έναν. Η πίεση είναι μεγάλη στο «Άνφιλντ» πλέον, καθώς το πρωτάθλημα είναι ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα καταθέσουν τα όπλα τους κόντρα στους Βαυαρούς. Την Κυριακή (10/3), παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (6’), κατάφερε να επικρατήσει της Μπέρνλι, εντός έδρας με 4-2 και ήταν ανώτερη καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Εκτός παραμένουν οι τραυματίες Τζόι Γκόμεζ και Τσάμπερλεϊν, ενώ προέκυψε την τελευταία στιγμή πρόβλημα με τον Κεϊτά.

Οι δύο ομάδες θα δώσουν σώμα και ψυχή για την πρόκριση, κάτι που μας κάνει να μην ξεχωρίζουμε τελικό σημείο, όμως η επιλογή του γκολ-γκολ & over είναι σε καλή απόδοση και αξίζει.

Μπαρτσελόνα-Λιόν (22:00 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες αναμετρούνται στον επαναληπτικό αγώνα των 16 του Champions League.

Η Μπαρτσελόνα το τελευταίο διάστημα έχει εστιάσει την προσοχή της στο Champions League, από τη στιγμή που στο πρωτάθλημα έχει απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Ατλέτικο (63-56 βαθμοί). Το Σάββατο (9/3) οι «μπλαουγράνα» αντιμετώπιζαν τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Καμπ Νου» για το πρωτάθλημα, την οποία και νίκησαν 3-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ραούλ Ντε Τόμας (24’), όμως ο Πικέ σκόραρε στο 38’, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ζορίστηκαν, ωστόσο χάρη στα γκολ των Μέσι (πεν.51’) και Σουάρεζ (82’) πήραν τους 3 βαθμούς. Αμφίβολοι θεωρούνται οι Ντεμπελέ και Βερμάελεν.

Η Λιόν πήρε θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη αναμέτρηση (0-0) και ελπίζει να κάνει την έκπληξη στη ρεβάνς, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι εύκολο. Το Σάββατο (9/3) «αυτοκτόνησε» στην έδρα του Στρασβούργου, καθώς για περισσότερο από μία ώρα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0, όμως χάρη σε δύο γκολ του Αγιόρκε σε διάστημα λιγότερο των δύο λεπτών (69’,70’) έχασε τη νίκη και την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από την 4η Μαρσέιγ στους 4 βαθμούς. Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του στόπερ Μαρσέλο, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Σαββάτου, ωστόσο ταξίδεψε κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή.

Αναμφισβήτητα η Μπαρτσελόνα έχει το ρόλο του φαβορί, όμως τα περισσότερα κλασικά σημεία υπέρ της βρίσκονται σε χαμηλή απόδοση. Αν ακολουθήσουμε την πρόσφατη ιστορία, όπου οι Καταλανοί είχαν χάσει ή είχαν έρθει ισόπαλοι στο πρώτο παιχνίδι των 16, στον επαναληπτικό ήταν καταιγιστικοί και αυτό μας ακολουθεί στην επιλογή του άσου & over 4.5.

Συνοπτικά:

Μπάγερν Μονάχου-Λίβερπουλ: γκολ-γκολ & over 2.5 (1.90)

Μπαρτσελόνα-Λιόν: 1 & over 4.5 (3.25)