Οι νικητές του πρώτου αγώνα έχουν το προβάδισμα

Οι στοιχηματικές προβλέψεις για τις σημερινές (5/3) αναμετρήσεις του Champions League.

Οι νικητές του πρώτου αγώνα έχουν το προβάδισμα

Ντόρτμουντ - Τότεναμ (22:00 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες αναμετρούνται στον επαναληπτικό αγώνα των 16 του Champions League.

Η Ντόρτμουντ γκέλαρε στην έδρα της Άουγκσμουργκ την Παρασκευή (1/3), καθώς έχασε 2-1 και είδε την Μπάγερν να την πιάνει στην κορυφή. Στα τελευταία 5 παιχνίδια της, ανεξαρτήτου διοργάνωσης μετράει μία νίκη, δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Το σκορ του πρώτου αγώνα (0-3) δεν την ευνοεί καθόλου και τώρα καλείται να κάνει την υπέρβαση νικώντας τουλάχιστον 3-0, ώστε να πάει στην παράταση, αλλιώς σε περίπτωση που δεχτεί ένα γκολ θα πρέπει να σκοράρει πέντε για να προκριθεί. Εκτός παραμένουν οι τραυματίες Λούκας Πίστσεκ και Κρίστιαν Πούλισιτς, ενώ αμφίβολος θεωρείται ο Μαρσέλ Σμέλτσερ.

Η Τότεναμ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας το Σάββατο (2/3) κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία αστόχησε σε πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ στο 91'. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (1 ισοπαλία, 2 ήττες). Τα "σπιρούνια" θα παίξουν συγκεντρωμένα για πάρουν την πρόκριση και ας ξέρουν πως με σκορ του Λονδίνου βρίσκονται με το ένα πόδι στους "8" της διοργάνωσης. Αμφίβολοι παραμένουν οι Ντέλε Άλι, Χάρι Γουίνκς και Έρικ Ντάιερ.

Η Ντόρτμουντ θα πιέσει από το πρώτο λεπτό για να κάνει τα αδύνατα δυνατά, ωστόσο η Τότεναμ αναμένεται να παίξει πιο κλειστά, έχοντας το σκορ με το μέρος της, έτσι η επιλογή του under 2.5 μοιάζει ιδανική.

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ (22:00 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες αναμετρούνται στον επαναληπτικό αγώνα των 16 του Champions League.

H Ρεάλ δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ισοπαλία στις δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου και άπαντες στη Μαδρίτη είναι εκνευρισμένοι με την απόδοση της ομάδας φέτος. Τo Champions League είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει, ωστόσο δεν μοιάζει τόσο εφικτό από την στιγμή που έφυγε ο Ρονάλντο. Η μόνη σοβαρή απουσία για τους μαδριλένουν είναι ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Ο Άγιαξ νίκησε με 3-0 εκτός έδρας τη Φέγιενορντ την Τετάρτη και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην δεύτερη θέση και 5 βαθμούς πίσω από την Άιντχοβεν με ένα παιχνίδι λιγότερο. Το σκορ της πρώτης αναμέτρησης (1-2) της δίνει ελπίδες πρόκρισης, καθώς κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ, το οποίο μπορεί να αποβεί σημαντικό στην επανάληψη. Τα καλά νέα για τον Έρικ Τεν Χάγκ είναι πως θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Η Ρεάλ έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση τα τελευταία χρόνια και έχοντας νικήσει στην πρώτη αναμέτρηση φαντάζει φαβορί για τη νίκη, ωστόσο χωρίς τον Ράμος και τους Ολλανδούς να έχουν 13 τέρματα στα προηγούμενα τρία παιχνίδια τους δεν είναι απίθανο να δεχθούν γκολ.

Συνοπτικά:

Ντόρτμουντ - Τότεναμ: under 2.5 (2.30)

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ: 1 & goal-goal (2.40)