Δυνατές μάχες στο Κύπελλο Ιταλίας και Πορτογαλίας

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στο σημερινό κουπόνι της Τρίτης (26/2).

Δυνατές μάχες στο Κύπελλο Ιταλίας και Πορτογαλίας

Λάτσιο-Μίλαν 22:00

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η Λάτσιο δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα και το Κύπελλο μοιάζει η μόνη σωτηρία αν βγει εκτός εξάδας στο Πρωτάθλημα.Την Πέμπτη (21/2) αποκλείστηκε από την Σεβίλη (2 ήττες) στους 32 του Europa, ενώ στη Serie A έχασε από την Τζένοα (2-1) την προηγούμενη Κυριακή (17/2). Βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρώπη, ωστόσο από πίσω καραδοκούν οι Αταλάντα, Τορίνο, Φιορεντίνα και Σαμπντόρια, οπότε αν στραβώσει κάτι στο πρωτάθλημα, το κύπελλο είναι η μόνη ευκαιρία για να βγει στο Europa League. Οι "αετοί" έχουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, καθώς απουσιάζουν οι Ραντού, Γουάλας, και Λουκάκου, ενώ οι Μπάστος και Λουίς Φελίπε θεωρούνται αμφίβολοι.

Η Μίλαν από τη μέρα που απέκτησε τον Κσίστοφ Πιάτεκ, έχει αλλάξει εικόνα προς το καλύτερο, αφού ο Πολωνός επιθετικός έχει 7 γκολ στις τελευταίες 5 εμφανίσεις του. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 4η θέση, η οποία οδηγεί και στους ομίλους του Champions League, ωστόσο είναι ένα βαθμό μπροστά από τη Ρόμα. Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν έχει, οπότε πάει στο Ολίμπικο πιο ξεκούραστη. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν, καθώς τραυματίες είναι οι Ζαπάτα και Μποναβεντούρα, οι οποίοι δεν έχουν πολλές συμμετοχές φέτος, ενώ στη διάθεση του Γκατούζο βρίσκονται οι ξανά Τσαλχάνογλου, Ρέινα και Σούσο.

Με τη Λάτσιο να μην βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να έχει απουσίες στην άμυνα, δίνεται ένα μικρό προβάδισμα στη Μίλαν η οποία πετάει φωτιές με τον Πιάτεκ μπροστά.

Πόρτο-Μπράγκα 22:15

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας.

Η Πόρτο βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο έχει ένα βαθμό διαφορά από την δεύτερη Μπενφίκα. Την Παρασκευή (22/2) πέρασε νικηφόρα (3-0) από την έδρα της Τοντέλα και παρά τις απουσίες που είχε δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Ακολουθεί παιχνίδι με Μπενφίκα στο πρωτάθλημα και Ρόμα στο Champions League, ωστόσο οι "δράκοι" είναι ομάδα που έχει μάθει να σηκώνει τρόπαια και δεν της περνάει απαρατήρητο το κύπελλο από τη στιγμή που βρίσκεται στα ημιτελικά. Ανέτοιμος θεωρείται ο χαφ Ντανίλο, όπως και οι επιθετικοί Μαρεγκά και Αμπουμπακάρ.

Η Μπράγκα διανύει εξαιρετική χρονιά, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, τρεις βαθμούς μπροστά από την Σπόρτινγκ. Την Παρασκευή έχασε στην έδρα της από την Μπελενένσες (0-2) και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει και άλλο από την τέταρτη θέση. To κύπελλο αποτελεί διακαή πόθο για τους "αρσεναλίστας", καθώς τελευταία φορά που σήκωσαν τρόπαιο ήταν το 2016 στην ίδια διοργάνωση (στην Πορτογαλία έχουν δύο κύπελλα). Εκτός αποστολής έμειναν οι πολύτιμοι αμυντικοί Ρικάρντο Φερέιρα, Πάμπλο και Ματέους λόγω τραυματισμού.

Η Πόρτο έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, καθώς έχει την έδρα και την ποιότητα, ενώ η Μπράγκα έχει σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν.Η Πόρτο δεν αναμένεται να ανοιχτεί πολύ από τη στιγμή που έχει άλλα δύο κρίσιμα παιχνίδια στη συνέχεια.

Συνοπτικά:

Λάτσιο-Μίλαν: 2 (3.10)

Πόρτο-Μπράγκα: 1 & under 2.5 (3.50)