Η Μπιλμπάο τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι, νίκη με ευρύ σκορ η Παρί

Τα παιχνίδια που έχουν αξία στο σημερινό κουπόνι του Σαββάτου (23/2).

Η Μπιλμπάο τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι, νίκη με ευρύ σκορ η Παρί

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Εϊμπάρ (21:45 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της La Liga.

Η Μπιλμπάο πήρε ένα πολύτιμο διπλό στην έδρα της Ουέσκα την περασμένη αγωνιστική και ανέβηκε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα βαθμό πίσω από την Εϊμπάρ. Στα τελευταία 5 της παιχνίδια έχει 2 νίκες 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ η μία ισοπαλία είναι κόντρα στην Μπαρτσελόνα (0-0). Στα αγωνιστικά νέα, αμφίβολος είναι ο τραυματίας Αρτίζ Αντούριθ.

Η Εϊμπάρ αντιμετώπιζε την Χετάφε στην έδρα της την περασμένη αγωνιστική και παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να ισοφαρίσει για το τελικό 2-2. Στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις της είναι αήττητη, μετρώντας 3 ισοπαλίες και 2 νίκες. Οι Βάσκοι δεν έχουν κάποια σοβαρή απουσία, οπότε ο Χοσέ Μεντιλιμπάρ θα έχει όλα του τα "όπλα" διαθέσιμα.

Το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες, όχι από βαθμολογικής άποψης, αλλά γοήτρου, καθώς είναι το ντέρμπι της Βασκονίας. Εδώ τον πρώτο λόγο πιστεύω θα έχουν οι γηπεδούχοι, καθώς στις μεταξύ τους αναμετρήσεις η Μπιλμπάο έχει το πάνω χέρι.

Παρί Σεν Ζερμέν - Νιμ (18:00 Νova)

Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Νιμ στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής.

Οι Παριζιάνοι δεν έχουν αντίπαλο στο πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά και την βαθμολογία. Σε 24 παιχνίδια έχουν πετύχει 74 γκολ ενώ έχει δεχθεί 14 και έχει 15 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Λιλ, ενώ παράλληλα νίκησε με 5-1 τη Μονπελιέ χωρίς τους Νεϊμάρ και Καβάνι, οι οποίοι θα απουσιάσουν και απόψε.

Η Νιμ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, έχοντας 3 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια της. Στα τελευταία 5 εκτός έδρας παιχνίδιας ωστόσο έχει 4 ήττες και μία νίκη. Την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε 2-0 την Ντιζόν στην έδρα της, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Ο Μπερνάρντ Μπλακάρντ δεν αντιμετωπίζει σοβαρές απουσίες.

Το παιχνίδι αναμένεται "μονότερμα" από πλευράς Παρί και δεν θα δυσκολευτεί να σκοράρει αρκετά γκολ με την επιλογή του over 3.5 να μοιάζει ιδανική.

Συνοπτικά:

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Εϊμπάρ: 1 (1.95)

Παρί Σεν Ζερμέν - Νιμ 1 & over 3.5 (1.90)