Τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο

Οι μονομαχίες του Champions League ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι της Τρίτης (19/2)

Τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο

Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου (22:00 Cosmote TV)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για τη φάση των 16 του Champions League.

Η Λίβερπουλ βρισκόταν στη κορυφή του πρωταθλήματος με διαφορά 10 βαθμών πριν από περίπου 3 μήνες, ωστόσο τώρα την μοιράζεται με την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ένα παιχνίδι παραπάνω. Το Σαββατοκύριακο δεν αγωνίστηκε, καθώς διεξάγονταν οι αγώνες κυπέλλου και οι "κόκκινοι" είχαν αποκλειστεί από τη Γουλβς. Ο Κλοπ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Φαν Ντάικ και τον τραυματία Λόβρεν. Ο Φιρμίνο δεν προπονήθηκε χτες λόγω ίωσης, ωστόσο δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του.

Η Μπάγερν Μονάχου είδε χτες τη Ντόρτμουντ να φέρνει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ισοπαλία και πλέον τους χωρίζουν 3 βαθμοί. Την Παρασκευή (15/2) αγωνιζόταν στην έδρα της Άουγκσμπουργκ και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να φύγει με τη νίκη (3-2). Ο Κόβατς δεν πήρε μαζί του τους τραυματίες Ρόμπεν, Τολισό και Μπόατενγκ, αλλά και τον τιμωρημένο Μίλερ.

Η Λίβερπουλ έχει 20 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια που έχει δώσει στο Άνφιλντ, ενώ πλην του Φαν Ντάικ δεν έχει άλλες σοβαρές ελλείψεις. Οι Βαυαροί από την άλλη ζορίζονται εκτός έδρας και δεν θα έχουν εύκολο έργο με τόσες σημαντικές απουσίες. Η έδρα θα παίξει μεγάλο ρόλο απόψε οπότε θα επιλέξουμε τον άσο.

Λυών - Μπαρτσελόνα (22:00 COSMOTE tV

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για τη φάση των 16 του Champions League.

Η Λυών πέρασε στους "16" ως αήττητη στον όμιλό της, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια, με τη μία μα είναι απέναντι στην Παρί. Την Παρασκευή (15/2) νίκησε (2-1) την Γκινγκάμπ εντός, ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά και δεν πείθει πολύ σε αναμετρήσεις που μπορεί να "καθαρίσει" εύκολα. Ο Ζενεσιό δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φεκίρ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει μεγάλη πίεση στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Ατλέτικο, έτσι ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στο Champions League. To Σάββατο αντιμετώπισε τη Βαγιαδολίδ με αρκετές αλλαγές και παρά το τελικό σκορ (1-0) είχε το πάνω χέρι και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν συμπεριέλαβε στη αποστολή των τραυματία Αρτούρ, ωστόσο επέστρεψε ο Ουμτιτί.

H Λυών δεν μοιάζει αυτή τη στιγμή ικανή να σταματήσει μία ομάδα όπως οι καταλανοί, παρά τα θετικά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό, οπότε η επιλογή του διπλού από ημίχρονο μοιάζει ιδανική.

Συνοπτικά:

Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου: 1 (1.90)

Λυών - Μπαρτσελόνα: 2/2 (2.40)