Ο Ολυμπιακός και το δίλημμα Μίλαν ή ΑΕΚ

Συνδεδεμένο με το εκάστοτε πρωτάθλημα είναι το Europa League, για όλους. Ταμείο με τρεις σκόρερ πήγαμε χθες

Ο Ολυμπιακός και το δίλημμα Μίλαν ή ΑΕΚ

Πολύ περίεργη διοργάνωση είναι το Europa League στη φάση των ομίλων του. Κυκλοφορούν τόσες και τόσες ομάδες με παράδοση και ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κάποια από αυτές μπορεί να κατακτήσει και το τρόπαιο. Όμως μέχρι να περάσει στην αγωνία των νοκ άουτ έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί με όποιο τρόπο θέλει τη φάση των ομίλων.

Γι’ αυτό βλέπουμε πανίσχυρες ομάδες να παρατάσσουν βασικούς τους αναπληρωματικούς και να χρησιμοποιούν ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος αυτούς που τραβάνε το κουπί στο πρωτάθλημα. Αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλές ομάδες, σχεδόν σε όλες θα λέγαμε. Επιλέγουν τις αναμετρήσεις που θα κυνηγήσουν ανάλογα με τις ανάγκες των εγχώριων θεσμών. Και αυτό αποτυπώνεται στην 11άδα τους. Κανείς δεν παίζει χωρίς να στοχεύει στη νίκη, όμως με τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί, δείχνει ξεκάθαρα ποιο ματς θέλει περισσότερο.

Και εδώ τώρα τίθεται το ερώτημα που μοιάζει με δίλημμα για όλους τους φίλους του Ολυμπιακού. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ τι θα προτιμούσαν περισσότερο; Νίκη στο Σαν Σίρο ή απέναντι στην ΑΕΚ; Νίκη και με τους δύο θα πουν οι περισσότεροι, αλλά μάλλον όλοι γνωρίζουν ποιο είναι το καίριας σημασίας παιχνίδι των ημερών.

Έτσι, το απόγευμα θα χαλαρώσουμε και θα παρακολουθήσουμε την προσπάθεια των νέων «ερυθρόλευκων» προσώπων στο Μιλάνο, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση και χωρίς τίποτα άλλο να μας επηρεάζει.

Αφού απομακρύνουμε τη στοιχηματική αγωνία από τον αγώνα του Ολυμπιακού, υπενθυμίζουμε ότι η φωτογραφία του χθεσινού κειμένου ήταν οδηγός για το ταμείο. Και ο Γκριεζμάν και ο Χάρι Κέιν και ο Μάρκο Ρόις βρήκαν δίχτυα στα χθεσινά ματς του Champions League.

Από εκεί και πέρα, θα ρίξουμε και μερικά ευρώ σε μερικά άλλα σημερινά παιχνίδια. Η Σάλτσμπουργκ δίνει μεγάλη προτεραιότητα στο Europa League. Μπορεί να πιέσει και η υπεροχή της καρποφορήσει, κάτι που γίνεται σχεδόν πάντα στα καλά της διαστήματα σε Ευρώπη και Αυστρία. Η Σέλτικ θα προσπαθήσει να αποφύγει την ήττα, ωστόσο δεν την έχουμε συνηθίσει να παρατάσσεται πουθενά με 100% αμυντικά καθήκοντα. Άσος και Over 2,5.

Η Μάλμε δεν έχει καμία ελπίδα τίτλου στη Σουηδία και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσει θέση που οδηγεί στο επόμενο Europa League. Η τρέχουσα διοργάνωση λοιπόν, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα διάκρισης για αυτή τη σεζόν. Ξεκίνησε με ήττα από τη Γκενκ στο Βέλγιο. Πλέον προσπαθεί να κερδίσει τον πρώτο της βαθμό. Αντίπαλός της η ποιοτικότερη Μπεσίκτας, η οποία όμως δεν μας έχει συνηθίσει σε εκτός έδρας ευρωπαϊκές νίκες.

Τέλος, η Γκενκ είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή ομάδα στην Ευρώπη από τον Αύγουστο μέχρι τώρα. Σκοράρει ακατάπαυστα και στο Βέλγιο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει βάλει 26 γκολ σε 9 αγωνιστικές. Αντιμετωπίζει στη Νορβηγία την άπειρη και νεοεμφανιζόμενη στους ομίλους του Europa, Σάρπσμποργκ, η οποία μετρά 7 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο δικό της πρωτάθλημα.