Και στα σαλόνια και στα αλώνια

Φυσικά και ασχολούμαστε με το Champions League, όμως ενδιαφερόμαστε πάντα και για τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας

Και στα σαλόνια και στα αλώνια

Τις μέρες που διεξάγονται αγώνες Champions League παρατηρείται παραδοσιακά και στοιχηματική «κινητοποίηση» των φιλάθλων. Οι ομάδες λίγο πολύ είναι γνωστές και ο καθένας θεωρεί πως έχει γνώμη πάνω στις αναμετρήσεις τους είτε είναι σχετικός με την επικαιρότητα των μονομάχων είτε όχι. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να γίνεται πάντα «βομβαρδισμός» κεφαλαίου στους πλέον πανίσχυρους μονομάχους του θεσμού και να περιορίζονται οι αποδόσεις στο 1 και …τίποτα. Για παράδειγμα βλέπουμε τη Γιουβέντους στο 1,10, τη Μπάγερν στο 1,15, τη Ρόμα στο 1,25 και ούτω καθεξής.

Είναι πολύ εύκολο και για εμάς που γράφουμε για στοίχημα να γεμίσουμε ένα κείμενο με προτάσεις που θα λένε να κερδίσει η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μπάγερν και η Παρί Σεν Ζερμέν. Έχει καμία αξία όμως; Εκτός του ότι κανείς δεν χρειάζεται να διαβάσει κανένα κείμενο που να περιέχει τέτοιες προτάσεις, οι αποδόσεις που συνοδεύουν παραδοσιακά τις νίκες των προαναφερθεισών ομάδων δεν αποφέρουν τίποτα.

Έτσι, δυσκολεύει το έργο μας με δική μας απόφαση. Ακολουθούμε άλλους δρόμους σε μια αναζήτηση πιο απτού κέρδους. Παρατηρώντας λοιπόν το πρόγραμμα των αγώνων του κορυφαίου θεσμού, τα δύο καλύτερα στοιχήματα της ημέρας είναι συνδυαστικά.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με ήττα στη διοργάνωση, μάλιστα εντός έδρας (από τη Λιόν). Σήμερα περιμένουμε να πιέσει με όλες τις δυνάμεις της. Πώς αντιμετωπίζεται; Φυσικά με άμυνα. Όμως, η Χοφενχάιμ πώς θα σταθεί όρθια όταν λείπουν τα δύο τρία της συνήθους ανασταλτικής της γραμμής; Γι’ αυτό θα πάρουμε το διπλό μαζί με το Over 2,5 ή 3,5. Συνδυαστικά βέβαια.

Ανάλογα σκεφτόμαστε και με το Μπάγερν – Άγιαξ. Σύλλογοι του βεληνεκούς των Βαυαρών αντιδρούν τη στιγμή που πρέπει και ξεπερνούν ισοπαλίες με την Άουγκσμπουργκ και ήττες από τη Χέρτα. Και απόψε που όλες οι κάμερες της γης θα είναι στραμμένες πάνω τους, περιμένουμε να παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή τους 11άδα και να ξεσπάσουν. Ο Άγιαξ είναι ποιοτικός, αλλά όχι και ιδιαίτερα ψημένος σε τέτοια παιχνίδια. Άσος και Over 2,5 ή 3,5. Επίσης συνδυαστικά.

Από το Champions League προσθέτουμε το πιθανό Goal στο Λιόν – Σαχτάρ. Μπορούν και οι δύο…

Και από την αγγλική Τσάμπιονσιπ, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Άστον Βίλα έχει απομακρυνθεί έξι πόντους από την κορυφή και έχει από πάνω της 14 ομάδες στην κατάταξη! Μονόδρομος είναι η άνοδος στη σεζόν και σήμερα έχει βατό έργο. Υποδέχεται την Πρέστον, η οποία όσες φορές έχει ξεμακρύνει από το σπίτι της, έχει υποστεί μόνο ήττες. Ευκαιρία λοιπόν για τους «χωριάτες» να επιστρέψουν στις νίκες.