Μουντιάλ 2022: «Τελικός» στη Ντόχα για Αργεντινή και Πολωνία

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Πολωνία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον και των δύο ομάδων στο Μουντιάλ του Κατάρ

Μουντιάλ 2022: «Τελικός» στη Ντόχα για Αργεντινή και Πολωνία

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σήμερα για δύο ομίλους του Μουντιάλ στο Κατάρ. Φυσικά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Πολωνία.

Τυνησία - Γαλλία (17:00)

Οι «τρικολόρ» θέλουν πλέον να κάνουν και το «3 στα 3», ώστε ανεξαρτήτου άλλου αποτελέσματος να «κλειδώσουν» και την πρωτιά στον όμιλο. Αυτό βέβαια, μπορεί να το πετύχει η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στην αντίπαλό της και ταυτόχρονα η Αυστραλία να νικήσει τη Δανία και να καλύψει τη διαφορά έξι γκολ που έχουν οι δύο χώρες. Όσο για την Τυνησία; Θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσει την κάτοχο του τίτλου Γαλλίας, αλλά την ίδια στιγμή να μη νικήσει η Δανία την Αυστραλία με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στο άλλο ματς του γκρουπ.

Αυστραλία - Δανία (17:00)

Αυστραλία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο γήπεδο «Αλ Γιανούμπ» και θα επιδιώξουν στο φινάλε να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα με την πολυπόθητη πρόκριση. Δεδομένα τα «καγκουρό» μπορούν να περάσουν στους «16» με νίκη. Πέραν τούτου όμως, μπορούν να βολευτούν ακόμα και με την ισοπαλία, αν βέβαια στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Τυνησία δεν κάνει την έκπληξη και κερδίσει τη Γαλλία. Η Δανία από την άλλη, θέλει μόνο νίκη και παράλληλα θα περιμένει να μην κερδίσει η Τυνησία τη Γαλλία με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων.

Πολωνία - Αργεντινή (21:00)

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι αντιμετωπίζει την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου, σε ένα παιχνίδι «τελικό» για το μέλλον και των δύο εθνικών ομάδων στο Μουντιάλ. Η Αργεντινή θέλει φυσικά το τρίποντο κόντρα στους Πολωνούς για να «σφραγίσει» τη συμμετοχή της στους «16». Πέραν τούτου όμως, μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Σαουδική Αραβία και Μεξικό θα αναδειχτούν ισόπαλες. Σε περίπτωση ισοπαλίας της Αργεντινής και νίκης του Μεξικού, τότε όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων, με την «αλμπισελέστε» να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +1 και να έχει πλεονέκτημα έναντι των Μεξικανών που είναι τώρα στο -2.

Σαουδική Αραβία - Μεξικό (21:00)

Την ίδια στιγμή όμως, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άλλο παιχνίδι του γκρουπ, ανάμεσα στην Σαουδική Αραβία και το Μεξικό, αφού και οι δύο ομάδες έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης στους «16» του θεσμού. Η Σαουδική Αραβία χρειάζεται το τρίποντο για να κλείσει μία θέση στην επόμενη φάση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, θα προκριθεί είτε αν η Πολωνία νικήσει την Αργεντινή με δύο ή και περισσότερα γκολ διαφορά ή αν η Πολωνία χάσει με τόσα γκολ ώστε η Σαουδική Αραβία να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων έναντι των Ευρωπαίων. Όσο για το Μεξικό; Η εθνική ομάδα έχει λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης με τον έναν πόντο που έχει συγκεντρώσει ως τώρα στο γκρουπ, που την έχει οδηγήσει στην τελευταία θέση. Παρόλα αυτά όμως, παραμένει ακόμα «ζωντανή». Φυσικά, θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στην Σαουδική Αραβία, αλλά ταυτόχρονα και ήττα της Αργεντινής από την Πολωνία, ώστε να χαμογελάσει αυτή στο φινάλε.