Το League Trophy στην Αγγλία κρύβει ευκαιρίες

Κι όμως, με αυτή τη διοργάνωση καλούμαστε να ασχοληθούμε σήμερα (4/9), κυνηγώντας εκπλήξεις.

Το League Trophy στην Αγγλία κρύβει ευκαιρίες

Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο θεσμούς και διοργανώσεις. Αν μετρήσουμε τις κατηγορίες και τις δευτερεύουσες διοργανώσεις που συμμετέχουν οι σχεδόν χιλιάδες ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας, ξεπερνούν τις 30.

Αν λοιπόν όλοι γνωρίζουμε τις πρώτες πέντε κατηγορίες, το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και το Κομιούνιτι Σιλντ, υπάρχει και το League Trophy. Αγωνίζονται σε αυτό σύλλογοι από την τρίτη κατηγορία μέχρι τη βάση της αγγλικής ποδοσφαιρικής κλίμακας. Ακόμα και ρεζέρβες, ακόμα και ομάδες U23 μετέχουν.

Γι’ αυτό, λοιπόν, όσοι έχουν μεγάλους και βάσιμους στόχους στα πρωταθλήματα που ανήκουν, συνήθως αδιαφορούν για αυτή που μιλήσαμε παραπάνω. Αντίθετα, όσοι έχουν ένα όνομα με ιστορία και ένδοξο παρελθόν, το οποίο αδυνατούν να ξαναφτάσουν, ρίχνουν την προσοχή τους.

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι ανοίγει δρόμος για κυνήγι εκπλήξεων, άρα μεγάλων αποδόσεων. Και από τη στιγμή που η αγωνιστική δράση έχει νεκρώσει λόγω της συγκέντρωσης των Εθνικών ομάδων, θα δοκιμάσουμε την τύχη μας ψάχνοντας… φαντάσματα.

Να σημειωθεί ότι τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών της Αγγλίας δεν διακόπτονται. Οπότε δεν θα είναι λίγοι οι σύλλογοι που θα προβούν σε ειδική διαχείριση ενόψει των πιο σημαντικών αναμετρήσεων του ερχόμενου Σαββάτου.

Και η Γουίμπλεντον έχει το δικό της όνομα, τη δική της πληγωμένη υπερηφάνεια. Εδώ και χρόνια κοιτάζει την Πρέμιερ Λιγκ από απόσταση δύο και τριών κατηγοριών. Την ενδιαφέρει να ενισχύσει το πρεστίζ της. Πλέον ανήκει στην Λιγκ 1 και παλεύει για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Η Τσάρλτον από την πλευρά της, ανήκει επίσης στην ίδια βαθμίδα, αλλά οι στόχοι της φτάνουν μέχρι και την άνοδο κι ας μην έχει πραγματοποιήσει το ξεκίνημα που θα περίμεναν οι ιθύνοντές της. Η Γουίμπλεντον αναμένεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για το παιχνίδι. Χ2 λοιπόν.

Στην τρίτη κατηγορία βρίσκεται η Ντονκάστερ. Το ξεκίνημά της είναι πολύ καλό και αυτή τη στιγμή κατέχει την 7η θέση, υπολειπόμενη δύο πόντους από τα μπαράζ ανόδου. Δεν περιμένουμε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Λιγκ Τρόφι. Δεν το συνηθίζει άλλωστε, αν κρίνουμε και από τις προηγούμενες χρονιές. Και θα την κοντράρουμε, ποντάροντας στον ενθουσιασμό της U23 της Νιούκαστλ. Με διπλή ευκαιρία /στήλη βέβαια.

Τέλος, η Σάντερλαντ υπέστη τη δεύτερη απώλειά της στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Η άνοδος είναι αυτοσκοπός και μονόδρομος, συνεπώς το Λιγκ Τρόφι μπορεί να αποτελεί ευκαιρία για να δοθούν ανάσες σε βασικούς. Χ2 υπέρ της U23 της Στόουκ.