Οι παίκτες που έγιναν «αστέρια» από το… πουθενά

Έχοντας κάνει μία φοβερή χρονιά στη Σαουθάμπτον κανείς δεν περίμενε τη μεταγραφή του Ντάνι Ινγκς, του διεθνούς Άγγλου στράικερ, στην Άστον Βίλα.

Οι παίκτες που έγιναν «αστέρια» από το… πουθενά

Έχοντας κάνει μία φοβερή χρονιά στη Σαουθάμπτον και γενικά όντας σε ανοδική πορεία από τότε που έφυγε από τη Λίβερπουλ για τους Αγίους, κανείς δεν περίμενε τη μεταγραφή του Ντάνι Ινγκς, του διεθνούς Άγγλου στράικερ, στην Άστον Βίλα. Μάλιστα οι φήμες έλεγαν ότι τον θέλει και η Τότεναμ σε περίπτωση που φύγει ο Κέιν, ή ακόμη κι αν μείνει, για αλλαγή του. Γενικότερα υπήρχε μία αίσθηση ότι μπορεί να πάρει μεταγραφή σε κάποια ομάδα του big-6 πλην της Λίβερπουλ. Σίγουρα αν κάποιος ήθελα να ποντάρει σε προγνωστικά στοιχήματος για το αν θα πιάσουν ή όχι στην πρώτη τους μεταγραφή θα έβρισκαν μία μεγάλη απόδοση για αυτό.

Γι’ αυτό και εξεπλάγησαν πολλοί, ανάμεσα τους και εμείς, μόλις ακούσαμε τη μεταπήδησή του από τη Σαουθάμπτον στη Βίλα. Ουσιαστικά είναι απλά μία αλλαγή περιβάλλοντος και όχι επιπέδου, παρότι έδειξε ότι αξίζει κάτι τέτοιο. Με αφορμή τον Ινγκς λοιπόν θα δούμε εννέα περιπτώσεις μεταγραφών από το πουθενά, οι οποίες είτε προκάλεσαν έκπληξη, είτε παραξένεψαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Σολ Κάμπελ

Κανείς δεν περίμενε ότι ο βράχος της Τότεναμ θα παίξει στην Άρσεναλ. Όταν ανακοίνωσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του οι αντιδράσεις ήταν εκκωφαντικές. Ακόμη πιο εκκωφαντική ήταν η υποδοχή που έτυχε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν με 35.000 μπαλόνια να καλύπτουν κυριολεκτικά τον ουρανό έχοντας γραμμένα πάνω τους τη λέξη «Ιούδας» (Judas).

Ρομπίνιο

Το 2008 η Σίτι βολόδερνε στη μέση της βαθμολογίας. Πάντα στη σκιά της Γιουνάιτεντ. Τότε ένα «μυστήριος» δισεκατομμυριούχος αγοράζει τους πολίτες και το πρώτο δώρο που κάνει είναι η αγορά του αστέρα –τότε- Ρομπίνιο! Μεταγραφή που προκάλεσε τεράστια αίσθηση. Ο Ρομπίνιο τότε πίστευε ότι πάει στην Αγγλία για την Τσέλσι. Από το Λονδίνο όμως βρέθηκε στο Μάντσεστερ.

Κάρλος Τέβες και Χαβιέ Ματσεράνο

Από τα ανεξήγητα. Τα παιχνίδια των μάνατζερ. Δύο από τους μεγαλύτερους Αργεντίνους σταρ της εποχής εκείνης, υπέγραψαν για τη μικρομεσαία Γουέστ Χαμ το 2006, σε πακέτο μίας μεταγραφής. Γρήγορα αμφότεροι έφυγαν από εκεί, με τον πρώτο να πηγαίνει στη Γιουνάιτεντ και τον δεύτερο στην Μπαρτσελόνα όπου εκτόξευσε την καριέρα του.

Αντονί Μαρσιάλ

Για τον νεαρό –τότε- Γάλλο η Γιουνάιτεντ έδωσε το ποσό των 36.000.000 λιρών με την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να είναι 10.000.000 λίρες μικρότερη. Μάλιστα δεν τον ήθελε και ο προπονητής. Ο Φαν Χάαλ είπε ότι ο Μαρσιάλ δεν αγοράστηκε για τον ίδιο, αλλά για τον επόμενο προπονητή της ομάδας. Πραγματική τρέλα. Ο Μαρσιάλ πάντως, μπορεί να μην έχει κάνει τη διαφορά, αλλά είναι ακόμη στο Ολντ Τράφορντ και παραμένει μία σημαντική –αν όχι πολύτιμη- μονάδα του συλλόγου.

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι

Ο Ιταλός κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους και κανείς δεν περίμενε ότι μετά θα ήταν κάτοικος Αγγλίας και θα έπαιζε με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο. Μίας ομάδας που έκανε κάποιες καλές πορείες τότε, αλλά δεν ήταν σταθερά ούτε καν στο πρώτο μισό της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Μία μεταγραφή που πραγματικά προκάλεσε αίσθηση.

Εστεμπάν Καμπιάσο

Τη σεζόν 2014-15, ο Αργεντίνος σταρ υπέγραψε στη Λέστερ και ήταν πραγματικά εντυπωσιακός σε εκείνη τη σεζόν. Οι αλεπούδες μόλις είχαν ανέβει από την Τσάμπιονσιπ και ο Καμπιάσο ακόμη είχε αξία στο παγκόσμιο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου. Μετά τον είδαμε και στα λημέρια μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μάικλ Όουεν

Κι όμως ο Μάικλ Όουεν έπαιξε και στη Γιουνάιτεντ. Τα χρόνια της Λίβερπουλ ήταν μακρινό παρελθόν, η Νιούκασλ, στην οποία έπαιζε ο Άγγλος στράικερ υποβιβάζεται και ο Σερ Άλεξ του δίνει μία ευκαιρία. Χαμένη κι αυτή, αλλά κανείς δεν περίμενε να δει τον Όουεν με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων.

Νταβίντ Λουίζ

Το 7-1 από τη Γερμανία στο Μουντιάλ έφερε τον Βραζιλιάνο αμυντικό… στο χείλος του γκρεμού. Φεύγει από την Τσέλσι, πάει στην Παρί και πολλοί τον θεωρούν «τελειωμένη υπόθεση». Το 2016 κανείς δεν περιμένει ότι θα επιστρέψει στην Αγγλία. Και το κάνει ξανά με την Τσέλσι κατακτώντας ως πρωταγωνιστής, πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ.

Φαμπιάν Φομπέρ

Απλά θα αναφέρουμε ότι ο Φομπέρ έπαιξε (τρόπος του λέγειν) στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πώς έγινε η μεταγραφή αυτή, είναι κάτι που δεν θα απαντηθεί ποτέ!