Ο Ολυμπιακός στέλνει τους μπουκ στον κουβά!

Πώς αντανακλά η μπασκετική «ερυθρόλευκη» απάντηση στο στοίχημα. Οι χθεσινές μας «νίκες» και η νέα μουντιαλική απόπειρα

Ο Ολυμπιακός στέλνει τους μπουκ στον κουβά!

Ακριβώς έτσι ολοκληρώναμε το χθεσινό μας κείμενο: «Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι για να κερδίσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις στην επίθεση. Και απόψε ρίχνει το τελευταίο του χαρτί».

Και τις βρήκε. 92 πόντους έβαλε και νίκησε και απέκτησε ψυχολογία ενόψει του πέμπτου τελικού και διέψευσε πολύ κόσμο. Και όσους προτίμησαν να μην κατακλύσουν το ΣΕΦ και την… κοινή γνώμη που έκανε λόγο για «πράσινο» περίπατο και τους μπουκ που είχαν τον Παναθηναϊκό φαβορί του 1,10 για νικητή διοργάνωσης.

Πλέον, άλλαξαν κάποια πράγματα. Οι παίκτες του Πασκουάλ παραμένουν φαβορί για την οριστική κορυφή με τιμές που ίσα που ξεπερνούν το 1,35. Οι Πειραιώτες από το 7,00 που δίνονταν μέχρι χθες το μεσημέρι, βρέθηκαν στο 3,45. Και έχουν μάθει να αγωνίζονται ως αουτσάιντερ. Κανείς δεν έκανε μοναδικές ανατροπές όντας φαβορί. Και τώρα απέμεινε ένα ματς. Όλα για όλα λοιπόν.

Πάμε Ρωσία

Νίκη της Ρωσίας περιμέναμε χθες (14/6) και η αγωνία έλαβε τέλος από νωρίς. Το 1,40 επιβεβαιώθηκε άνετα. Όμως, τόσο άνετα ώστε να δούμε over 2,5, μιας και η Σαουδική Αραβία δεν αποδείχθηκε απλά «αδύναμος κρίκος» όπως γράφαμε, αλλά «παιδική χαρά» για να διασκεδάζουν οι Ρώσοι.

Πάμε στα σημερινά. Ουσιαστικά τώρα αρχίζει το Μουντιάλ. Τρία ματς έχουμε μπροστά μας και τα παρακολουθούμε ένα – ένα.

Η Αίγυπτος αναμετράται με την Ουρουγουάη στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου. Μετά τη θριαμβευτική νίκη της Ρωσίας, οι δύο ομάδες έχουν επιπλέον λόγους για να διεκδικήσουν την επικράτηση. Οι «Φαραώ» ενισχύονται με τον Σαλάχ (όπως επιβεβαίωσε χθες ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ), αλλά αυτό κι αν είναι ερωτηματικό. Ο μεγάλος άσος της Λίβερπουλ εντυπωσίαζε μέχρι τον Απρίλιο. Και μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κάνει τεράστια προσπάθεια όχι για να βρίσκεται σε φόρμα, αλλά για να νιώθει καλά με τον τραυματισμένο του ώμο. Και οι Ουρουγουανοί πέραν του Λουίς Σουάρες και του Καβάνι, απλά …τρώνε σίδερα και παίζουν σκληρά. Διπλό υπέρ της «Σελέστε».

Ο δεύτερος όμιλος

Έχουμε πρεμιέρα και στο δεύτερο όμιλο. Το μεγάλο ματς διεξάγεται το βράδυ Πορτογαλία από τη μια πλευρά, Ισπανία από την άλλη. Η παρουσία αυτών των δύο ουσιαστικά κάνει τα όνειρα πρόκρισης του Μαρόκου και του Ιράν (παίζουν το απόγευμα αυτοί) να ξεθωριάζουν.

Τους «φούριας ρόχας» ούτως ή άλλως δεν τους υπολογίζαμε για κάτι πολύ σπουδαίο. Πλέον μετά τα επεισόδια με την απόλυση του Λοπετέγκι, έχουμε ακόμα ένα λόγο να εικάζουμε ότι η εικόνα τους δεν θα θυμίζει τις μεγάλες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών. Οι Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος είναι ομάδα που διαφυλάσσει τα νώτα της και επιθετικά έχει πάντα ποιοτικούς παίκτες για να κάνουν τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Αν η (γερασμένη) άμυνά τους αντέξει στα διαστήματα της ισπανικής πίεσης, έχουν πιθανότητες να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι αυτός ο αγώνας δίνει προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο. Και ρισκάρουμε στην παρέα του Ρονάλντο. Είτε με διπλή στήλη του 1Χ είτε με άσο χωρίς ισοπαλία.

Όσο για το Μαρόκο – Ιράν, τονίζουμε ότι οι Βορειοαφρικανοί δεν δέχτηκαν ούτε ένα γκολ στα προκριματικά. Και οι Ιρανοί έδωσαν 10 αγώνες και η εστία τους παραβιάστηκε μόλις σε έναν! Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι. Η ήττα ισοδυναμεί με καταστροφή. Ισοπαλία με ή χωρίς γκολ. Σαν να λέμε σκορ 0-0 ή 1-1.